Püf Noktaları Oda Spreyleri Zararlı mı?

Oda Spreyleri Zararlı mı?

Son Güncellenme:

.

Oda Spreyleri Zararlı mı

Evin temiz olması için günlük hayatta bir çok malzeme kullanılıyor. Evin temizliğini yaptıktan sonrada güzel kokması çok önemli bir konu tabi ki. Evinizde sigara içiliyorsa veya evcil hayvan varsa, kötü kokuların gidermenin yolu evi havalandırmaktan ve oda spreylerinden geçiyor. Evinizin, ofisinizin, odanızın doğal, ferah ve güzel kokması için oda spreyleri kullanmak en ideal yoldur. Yaşadığınız ortamın temiz ve ferah kokmasını istiyorsanız sizde mutlaka oda spreyi kullanmışsınızdır. Peki oda spreyleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz gelin birlikte öğrenelim.

Haberin Devamı

Kötü kokuları ortadan kaldırıyor mu?

Oda Spreyleri Zararlı mı

Oda spreyleri, kötü kokuları ortadan kaldırmaz. Sadece bu kokuları bastırarak bir süre için ferah bir koku sağlayarak, sanal bir temizlik duygusu uyandırdığı bilimsel araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Kokunun kalıcılığı, ürünün püskürtülme miktarına, ortamın havalandırmasına ve püskürtmeden önceki havanın temizliğine bağlı olarak değişmektedir.

Oda kokuları astım hastalarının en büyük düşman

Oda Spreyleri Zararlı mı

Oda spreyleri ile ilgili meseleler yıllardır gündemde ve bu durum oda spreyi üreten şirketlerin kokusuz seçenekleri piyasaya çıkarmalarına da yol açmıştır. Kan akışında, kan basıncında, ruh halinde değişikliklere ve migren tipi baş ağrısının tetiklenmesine neden olan oda spreyleri de mevcut. Astım hastaların %72’sinde bu kokuların astım ataklarını tetiklediği gösterilmiş. Ayrıca astımın ilk ortaya çıkışı için bir sebep olarak da gösterilmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki astım hastalığına rastlama sıklığı 1980’den beri ikiye katlanmış ve hava spreyi kullananların oranı da 2003’ten bu yana iki katına çıkmıştır. Oda spreyleri, solunum sistemi yakınmaları (nefes darlığı, burun tıkanıklığı, öksürük, astım krizi), cilt belirtileri (egzama, kaşıntı, döküntü), bulantı, gözlerde kuruma/yaşarma, çift görme, kulak çınlaması, baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü, huzursuzluk gibi sinir sistemi yakınmalarına yol açabilir. Evinizde kuş besliyorsanız sizin için önemli bir uyarı yapalım. Kuşlar kokuya hassastırlar ve hassas solunum sistemleri vardır. Bu sebeple, kuşların yanında kullanırken dikkat edilmelidir. Herhangi bir endişenizde, veterinerinize başvurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oda spreyleri ile ilgili güvenlik gereklilikleri

Oda Spreyleri Zararlı mı

Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın. Gıda maddelerinden uzak tutun. Yutulması halinde zararlıdır. Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, ürün kabını ve ya etiketini gösterin. Cildi tahriş eder. Cilt ile temasında hassasiyet oluşturabilir. Cilt ile temasından kaçının. Ürünü direk yüzünüze ve evcil hayvanlar üzerine püskürtmeyin. Gözde ciddi hasar riski mevcuttur. Göz ile temas halinde gözünüzü bol suyla yıkayınız ve ürün etiketiyle birlikte doktora başvurun. Ürünü doğrudan solumayın, vücuda temas ettirmeyin.