Proje Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Proje Yarışması Başlıyor

Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Proje Yarışması Başlıyor

29.03.2021 - 11:29 | Son Güncellenme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Büyük Usta Mimar Sinan’ın hayatının, eserlerinin tanıtıldığı bir müze yapısı, ülkemizde örneği az bulunan, kente değer katan bir mimarlık merkezi binası ve bu yapılara hizmet edecek açık-yarı açık kamusal mekanların tasarım sorununun çözülmesi için bir mimari proje yarışması düzenliyor.

Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Proje Yarışması Başlıyor

Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile katılımcıların, mimarlığın güncel kuramsal ve yapısal koşulları kapsamında, mekanın tasarımsal ve yapısal nitelikleri üzerine bir sorgulama yapmaları, verilen mimari probleme özgün kuramsal içerikler üretmeleri ve bu kuramsal üretimlerin mekansal ve yapısal karşılıklarını oluşturmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

Yarışmacılardan, tasarım önerilerinde yapılacak kuramsal, mekansal ve yapısal tartışmalara kaynaklık etmesi bakımından Mimar Sinan’ı ve üretimlerini, “biçimsel veya imgesel ikonografik” yaklaşımların kaynağı olarak görmenin ötesine geçmeleri; Mimar Sinan’ı anlamaya veya tartışmaya varacak “mekansal kurgular” üretmeleri bekleniyor. Jüri heyetinde ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Celal Abdi Güzer, Mimar Han Tümertekin, TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Murat Sönmez, Mimar Murat Tabanlıoğlu, İnşaat Mühendisi Mustafa Ateş, YTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Nur Urfalıoğlu ve Mimar Semra Uygur’un yer aldığı yarışmada birinci projeye 100 bin TL, ikinci projeye 80 bin TL, üçüncü projeye ise 60 bin TL ödül verilirken, 5 projeye 35 bin TL’lik mansiyon ödülü takdim edilecek. Proje teslim tarihinin 11 Haziran olduğu yarışmada sonuçlar 18 Haziran’da ilan edilecek.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık Eki'ni indirmek için tıklayın.