Püf Noktaları Evinizin ısı ve su yalıtımına dikkat edin

Evinizin ısı ve su yalıtımına dikkat edin

09.06.2021 - 08:43 | Son Güncellenme:

Bir ev için yalıtım çok önemlidir. Cepheniz, çatınız ve temelleriniz için su geçirmezlik testleri yapabilirsiniz. Sızdırmazlık sorunları her zaman görünür değildir, bu nedenle dikkatli olunması gerekir.

Evinizin ısı ve su yalıtımına dikkat edin

Bakımlı duvarlar, zeminler için iyi düşünülmüş kaplamalar, iyi yalıtılmış bir çatınız varsa evinizin su geçirmez olduğunu söyleyebilirsiniz. Evinizin su geçirmezliğini iyileştirecek yöntemler de uygulanabilir. Su sızan bir ev günlük konforunuzu bozacağı gibi çok önemli bir enerji kaybına da yol açacaktır.

Haberin Devamı

Çatı ve duvarlar hava, yağmur ve rüzgârın geçmesine izin verdiğinde çatlaklar, soyulan kaplamalar, küf, mantar, ısınma kaybı gibi hasarlar oluşturur. Bir profesyonel çağırmanız tavsiye edilir. Evinizi su ve ısı geçirmez hale getirmek için yapılacak çalışmalarda size rehberlik edebilecektir.

Binanın sağlamlığı ve oturanların sağlığı için bir evin yalıtımı esastır. Havanın ve yağmurun eve girmesini engelleyerek ısınma tüketiminizi azaltmış olursunuz. Isı yalıtımı, evde çok kuru havanın önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda binanın yapısını da korur. İyi bir sızdırmazlık yaparak rahatsızlık kaynağını azaltacak, cereyanlardan kaçınacak ve evin tüm odalarında sabit bir sıcaklığın olmasını sağlayacaksınız.

Haberin Devamı

Tüm yeni binalar, bir uzman tarafından su geçirmezlik testinden geçirilmelidir. Su ve hava geçirmeyen yalıtımlı bir ev, yeniden kazanılan konfor, refah ve düşük ısıtma faturalarının güvencesidir.