Püf Noktaları Kabartma tozu ve beyaz sirke ile halı temizliği: Bunu nasıl yaparsınız?

Kabartma tozu ve beyaz sirke ile halı temizliği: Bunu nasıl yaparsınız?

29.07.2021 - 15:28 | Son Güncellenme:

Halılarınızı kimyasal kullanmadan temizlemek ister misiniz? Kabartma tozu ve beyaz sirke çok yönlü iki bileşendir. Dezenfekte etmede ve lekeleri çıkarmada etkilidirler. Halıyı temizlemek için harikalar. Nasıl yapılacağını keşfedin!

Kabartma tozu ve beyaz sirke ile halı temizliği: Bunu nasıl yaparsınız

Beyaz sirke ve kabartma tozu ayrı kullanılsa bile etkilidir. Birlikte kullanıldıklarında daha da iyi sonuç verirler. Beyaz sirke ve kabartma tozu karışımı lekeleri dezenfekte etmede ve çıkarmada etkilidir. Kabartma tozu temizleme, antiseptik ve leke çıkarma özelliklerine sahiptir. Beyaz sirke ise yağ giderici ve antibakteriyeldir . Önemli olan lekeler oluşur oluşmaz halınızı hemen temizlemenizdir. Gerçekten de, ne kadar uzun süre beklerseniz, lekeyi çıkarmak o kadar zor olacaktır.

Haberin Devamı

İşte adım adım halı temizliği:

Kabartma tozu ve beyaz sirke ile halı temizliği: Bunu nasıl yaparsınız

  • Halınızı tozlardan arındırın. Temizleme işlemine başlamadan önce onu her iki taraflı elektrik süpürgesiyle temizleyin.
  • Ardından lekenin üzerine kabartma tozu serperek devam edin, en az 4 saat kadar etki etmesi için bırakın. Tekrar vakumlayın. Kabartma tozu nemi emer, kokar ve toz akarlarını öldürür.
  • Kabartma tozu ve beyaz sirkeyi birleştirin

Pürüzsüz bir macun elde etmek için kabartma tozunu beyaz sirke ile karıştırın. Lekeyi bu karışımla kaplayın, ardından nemli bir bezle durulamadan önce yaklaşık 30 dakika etki etmesi için bırakın.

  • Halının üzerinde yürümeden önce kuruması önemlidir, hala ıslak olan kısımlarda yeni lekeler bırakma riskiniz vardır. Hava almak ve kurumayı hızlandırmak için pencereleri açın.

Halı temizliği için diğer doğal çözümler nelerdir?

Halıyı temizlemek için kabartma tozu ve beyaz sirkenin yanı sıra başka doğal çözümler de kullanılabilir:

Siyah sabun: Lekeyi bir sünger ve biraz siyah sabunla ovalayın.

Tıraş köpüğü: Leke üzerine biraz tıraş köpüğü koyun ve gece boyunca etki etmesi için bırakın. Ertesi gün köpüğü vakumlayın, ardından temiz bir bezle ovalayın.