Dekorasyon Salonları Her Zaman Zarif Ve Şık Gösterecek Renk Kombinasyonları

Salonları Her Zaman Zarif Ve Şık Gösterecek Renk Kombinasyonları

Son Güncellenme:

.

Salonları Her Zaman Zarif Ve Şık Gösterecek Renk Kombinasyonları

Oturma odaları evlerimizin en sosyal ve samimi yaşam alanlarıdır. Misafirlerin de ağırlandığı salon dekorasyonları da bu yüzden diğer odalara göre biraz daha incelikli ve özenli oluyor haliyle. Herkes hem gündelik yaşantısının büyük bir kısmını geçirdiği hem de misafirlerini ağırladığı ve aile ve arkadaşlarıyla vakit geçirdiği salon dekorasyonlarının her zaman şık ve zarif görünmesini ister. Konfor ve fonksiyonelliğe mobilya tercihleri ile ulaşabilirsiniz, zarafet ve şıklığa ise dekorasyondaki önemli ayrıntılarla. Bu önemli ayrıntılardan en önemlisi de pek tabii ki renk kullanımıdır. Renkler yaşam alanlarının tüm karakterini değiştirecek kudrete sahiptir ve bu yüzden de profesyonel dekoratör renklere çok önem verirler. Bu yazımızda birbirinden güzel örnek salon fotoğrafları ile ilham verici ve her zaman her tarzda şık ve zarif görünen renkleri derledik. Bakalım siz en çok hangi renk kombinasyonunu beğeneceksiniz...

Haberin Devamı

Ahşap tonları

Gül & Emin Timur Bilgece Tasarım

Ahşabın samimi ve doğal dokusu sadece oturma odaları için değil her oda için benzersiz bir etki yaratıyor. İster klasik tarzda, ister rustik doğallığında, isterseniz de modern bir stile sahip oturma odası dekorasyonu tercih ediyor olun, ahşap güzelliği her stile ve her forma uyum sağlayabilir. Eğer garantili bir renk paleti arıyorsanız ahşap malzemelerin natürel renklerinden vazgeçmeyin diyebiliriz. Ahşap tonlarının en önemli avantajı ise oldukça açık tonlardan koyu tonlara kadar geniş bir yelpazeye sahip olması ve hem sıcak renklerle hem de soğuk renklerle bir araya geldiğinde oldukça estetik bir görünüm ortaya çıkarması.

Pembe & yeşil

Barbara Becker imzalı yepyeni bir koleksiyon: 'b.b. home passion V' HannaHome Dekorasyon

Haberin Devamı

Dekorasyonda son yılların en popüler trendlerinden biri de tropikal stil. Hem doğal, hem capcanlı, hem de bir flamingo zarafetini bünyesinde barındıran tropikal tarzın renkleri de oldukça farklı ve şık oturma odaları ortaya çıkarıyor. Pembe & yeşil kombinasyonları her ne kadar tropik dekorlarla ortaya çıksa da aslında diğer tarzlarda da oldukça etkileyici bir canlılık yaratıyor.

Beyaz zarafet

100 TL’ den Az Bütçe ile Ev Dekorasyonu Evinin Ustası

Zarif bir yaşam alanı denildiğinde akla hep ilk olarak beyaz gelir, bunun nedeni beyazın her koşulda oldukça akıcı ve göz alıcı bir şıklık yaratması. Elbette beyaz aynı zamanda başka renklerle de kombinlenerek şıklığından faydalanılabilecek bir renk ancak baştan aşağı beyaz tonlarının kullanıldığı bir salon da bir kuğu zarafetine ve dingin bir göl huzuruna sahip olacaktır.

Siyah & beyaz

C.A.ŞEKERCİ ALSANCAK EVİ As Tasarım - Mimarlık

Siyah ve beyazın kontrastından doğan o muhteşem güzelliğin hakkını vermek için illa ki Beşiktaşlı olmanıza gerek yok. Dekorasyonlarda her zaman işe yarayan ve hiçbir zaman üzmeyen renk kombinasyonlarından biri de pek tabii ki siyah ve beyazın birlikteliği.

Açık mavi & altın sarısı

ÇorluAltuncu İç Mimari Dekorasyon

Eğer zarafet denilince aklınıza biraz da gösterişli ve görkemli bir şıklık geliyorsa o halde altın renginin pırıltısını salonunuzda kullanmak isteyebilirsiniz. Altın dokunuşlar bugüne kadar her renkle kullanıldı aslında ama son yılların yükselen trendlerinden biri de açık mavi ve altın sarısı birlikteliği.

Haberin Devamı

Avcı yeşili & sıcak tonlar

Ebru Erol Mimarlık AtölyesiEbru Erol Mimarlık Atölyesi

Avcı yeşili de dekorasyonlarda, özellikle salon dekorasyonlarında her geçen gün daha da popülerleşen renklerden biri. Avcı yeşilinin karizmatik duruşuna en çok yakışan ve onu canlandırarak tamamlayan tonlar ise kırmızı, turuncu, hardal rengi gibi sıcak renk tonları.

Krem & kahve

RIVA WINTER HOUSEAK Design Studio

Klasik renklerden vazgeçmeyenler için zamana meydan okuyan renk kombinasyonlarından biri de krem rengi ve kahve tonlarının birlikteliğinden doğan sıcak ve akıcı şıklık. Hem ağırbaşlı, hem yalın, hem de yumuşak bir geçiş arıyorsanız bu tonlar tam size göre olabilir.

Gri tonlamaları

Tema İstanbul Evi - Halkalı - Konsept Proje ÇalışmasıTepeli İç Mimarlık

Modern dekorasyon trendlerinde kendini en çok gösteren renk gri! Farklı gri tonlarının bir arada kullanıldığı oturma odası dekorasyonları da her zaman modern bir şıklık ortaya çıkarmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:Homify