Gayrimenkul Haberleri Samut, Lüks Residence Yanında Huzur Da Satıyor!

Samut, Lüks Residence Yanında Huzur Da Satıyor!

Son Güncellenme:

Lüks Residence’lar için, "Ben mutluluk ve huzur satıyorum" diyen iş adamı, projelerini anlattı.

Samut, Lüks Residence Yanında Huzur Da Satıyor

Samut A.S.Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut son birkaç yıldır yaptığı lüks rezidanslarla sürekli gündemde. Gazeteler, dergiler hep ondan ve yaptığı projelerden bahsediyor.13 yaşında ticari dehası ortaya çıkan, turizm ve otelcilik okuyan Hüseyin Samut kim, hedefleri ne? Lüks Residence’lar için, "Ben mutluluk ve huzur satıyorum"
diyen iş adamı, projelerini anlattı.

Eğitim aldığınız turizm yerine neden inşaat sektörünü seçtiniz?

Finike’nin sahilinde bir otel yapmıştık, 1994 yılında. Yanına da ev yaptık. Aslında otel isletmeciliği üzerine eğitim aldım ve otel işletmek istiyordum. Hatta 1995 -1996 yılında Falez Oteli'nde staj yaptım. Babam portakal bahçelerini söküp, çok güzel bir bina yapmıştı. Dairelerin satışından çok İyi para kazandık. Fayansından kapısına her şeyini sen yapıyorsun. Ortaya çok güzel bir yapı çıkıyor ve insanlar çok beğeniyor.

Haberin Devamı

Birbin Gece Konakları hakkında tüm detaylar için tıklayın!

Satıp iyi de para kazanınca...
Evet parada kazanınca... Bazen deriz ya, "Ne güzel bina" diye. Ben de beğenilmeyi çok seviyorum. Birilerinin benim yaptığım işi beğenmesi gurur kaynağım oluyor.

Turizmi bu yüzden mi tercih etmediniz?
|Turizm Finike'de yavaş gelişiyor. Turistler hep günü birlik geliyor. Turizmi bu yüzden düşünmedim ve inşaata devamı etmek istedim.

Ticarete çok küçük yaşlarda başlamışsınız...

Sahildeydim. 13 yaşındaydım. Yanımda bir araba durdu ve bana sahilde güzel bir satılık ev aradıklarını söylediler. "Kendi evimiz var" demedim ama bizim evi gösterdim. "Karşı da bir bey var (Babam) yeri de deniz manzaralı ve satacak. Onunla görüşün" dedim. Beni de alıp götürmek istediler yanlarında. Kabul etmedim. Babam TBMM matbaa amirliğinden emekli. Sayılan sevilen biri. Bunları da söyledim. Bizim eve gittiler. Akşam eve giremedim. Çünkü bizde misafirlerdi, dedemde kaldım. Ertesi gün annem, evi almak için müşteri geldiğini anlattı. Anneme, "Onları ben gönderdim" dedim. Hatta benim için "Bizi küçük bir çocuk gönderdi" demişler.

Satıldı mı eviniz?
Satılmaz mı, o gün satıldı evimiz. Bunlar gurbetçi bir aileydi ve hiç unutmuyorum sarı bir Mercedes arabaları vardı. Tabi yıllar sonra o aileyle dost oldum. Sonra benim o ailenin oğlu olduğumu da öğrendiler.

Yani ticari dehanızı 13 yaşında mı keşfettiniz?
Evet, o zaman başladım ticaret yapmaya diyebilirim. Babam 1994 yılında inşaat şirketini kurdu.

Peki 17 yılda kaç daire yaptınız?
Daire değil de proje olarak söylemek gerekirse 30 proje bitirdik. Bunların büyük bir bölümü Konyaaltı Bölgesi’nde. Finike'de de 3 yıldız ayarında bir otelimiz var.

Projeleriniz aşırı lüks değil mi?
Her insanın bir amacı, ideali var. Biz kaliteyi ve güzel şeyi seviyoruz. Örneğin Comfort Palace'da, 1001 Gece Konakları'nda kullandığım malzemeyi kolay kolay kimse kullanamasın, bir özelliği olsun isterim. Benim yaptığım daireye girenlerin nefesleri kesilir. Çok beğenilir.

Bu durumda daire fiyatı yükselip, müşteriyi ürkütmüyor mu?
Çok büyük kazanç yok aslında. Biz kaliteli malzemeyi uygun fiyata aldığımız için. Vadeli almıyoruz. Malzemeleri öz sermayemizden alıyoruz.

Haberin Devamı

Comfort Palace hakkında tüm detaylar için tıklayın!

Peki müşteri bulamama gibi bir sorununuz yok mu?
Hiç yok. Bu işin sırrı kaliteli, güzel yapmak. Yaptığımız projeleri görenler, bizden konut alanlarla konuşup, bana öyle geliyor. Şirketimizin web sayfasına da bizden konut alanların yorumları zaten fazlasıyla bizi memnun ediyor. Konyaaltı'nda bizim projelerimiz, yaptığımız çağdaş mimarideki binalarımız kendini gösterir.

Bu projeleri yurt dışından mı örnek alıyorsunuz?
Bir projeye başlamadan önce eşimi, oğlumu ve annemi alıp yurt dışına giderim. Roma'daki mimari ve görsellik çok farklıdır. Paris, Monte Carlo'yu gezerim. Oralarda binalara bakarım. Bu ülkelerde gördüğüm, içini gezdiğim binaları, rezidansları fotoğraflarım.
Mimarımın çizdiği proje ile bu görselleri tekrar harmanlarım. Mimarım da şaşırır. Binanın statiğine de büyük önem veririm. lOO yıl geçse bile benim binalarımın dimdik ayakta kalmasını isterim. Ben ölsem bile adımın anılmasını isterim.

Boyası solan kendi binamızı görünce hemen ekibinizi gönderdiğiniz söyleniyor, bu doğru mu?
Şimdi ben yaptığım işin sonuna kadar arkasındayım. Benim imzamı taşıyan her binada o gururu sonsuza kadar taşımak isterim. 17 yıl önce Kuşkavağı Mahallesi'nde yaptığım bir bina vardı. 9 daireli bir binaydı. Binayı o zamanın şartlarına göre yapmıştık. O dönem o boya ve silikonlu malzeme vardı. Boyada kavrulma olmuş. Hemen ekibimi çağırdım, 'Burayı yapın' dedim. Bana, 'Parasını daire sahipleriyle mi görüşecegiz ? ' dediler. 'Hayır, her şey bize ait, bakın altında Samut yazıyor' dedim. Orada oturanlar bana çiçek gönderdi.

Sizin için bir daire, yaşam alanı neyi ifade eder?
Huzuru ifade eder. İnsanın güzel bir yuvası olur ve o yuvada daha çok mutlu olur. Huzurlu bir yuva büyük bir mutluluğu getirir. Benim müşterilerim benden aldığı bir evi kolay kolay satmamıştır. Ekonomik kriz ve tayin olmadığı sürece satmazlar. Ben mutluluk ve huzur satıyorum. Ben bir projeye başlamadan önce, 'Kendim nasıl bir dairede oturmak isterim? diye sorarım. Kendimi onların yerine koyarım. 'Sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma' sözünden yola çıkarım.

Son birkaç yıldır hep sizin adınız konuşuluyor, meslektaşlarınız kıskanmasın...
Geçenlerde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek bana dedi ki, "Kardeşim sen hiç mi evine gitmezsin, dinlenmezsin?" İşimi. bölgeyi çok sevdiğimi söyledim. Bana "Sana çok teşekkür ediyorum, bölgenin görselliğini değiştirdin. Seninle gurur duyuyorum. Diğer müteahhitler de sana bakarak, özenerek kendilerini geliştiriyor" dedi. Bunlar beni mutlu ediyor, taktir edilmek her insanın hoşuna gidcr. İtalya'dan getirttiğim granitlerin kullanılacağını hiçbir müşterim bilmez. Ama bana güvenirler. Güvenlerine güven katmak istiyorum. Para kazanmak adına düşük malzemeyi asla kullanmam. Farklı olmak, fark yaratmaktır.

Hiç size kızan müşteriniz oldu mu?
Asla, herkes yaptıklarımdan çok memnun.

17 yıllık şirketsiniz ama son 3 yıldır hep gündemdesiniz...
Ben gündeme gelmek yerine yaptığım ürünü tanıtıyorum. Mesela son dönemlerde en çok duyulan Comfort Palace. Bu proje benim heyecanlandığım projedir.

Yani sizin ustalık projeniz mi?
Bence öyle. Kalite olarak üst seviyede ve yaptığım işleri burada 2'ye 3'e katladımn. Bugüne kadar 30 proje yaptık ama bunda zirveye çıktım. Konforlu saray anlamına gelen bir İsmi var. Ve çok heybetli... Bu proje adıyla yaşayacak, ardından Comfort Palace Gold geliyor.

Ağabeyiniz Bekir Samut kıskanmaz mi sizi?
Biz aileyiz. Biz de iş bölümü ayrı. Herkesin bir iş dağılımı var. Finike'den portakal bahçelerinden gelen gelirimiz bile zaten aile şirketinde. Ben 5 lira fazlaya satarsam ağabeyim, ağabeyim 1001 Gece Konakları'ndan 5 liraya fazla satarsa ben mutlu olurum.
Bu koşuşturmaca da hep siz ön plandasınız, mutlu musunuz?
Çok mutluyum. Ben niye ön plandayım? Bir ürün alırken hep bir muhatap aranır. Müdürlerim de bunu yapabilir ama bu bize yetmez. İnsanın konuştuğu kişi çok önemlidir. Ben müşteri ile bire bir İlgilenmeyi çok severim. Sonuçta 10 bin daire değil, 150-200 daire yapıyoruz yılda.

Peki siz neye kızarsınız?
Bana verilen söz yerine getirilmeli. Tutulmayan sözlere kızarım. Ben birine söz verirsem sonuna kadar tutarım.

Müşteri seçer misiniz?
Binada oturanları öyle bir ayarlamanız gerekiyor ki seçkin insanlar olmalı. İyi, değerli insanlar oturursa projeniz yükseklere çıkar. Kamuda, özel sektörde yüksek mertebede olanların bizim projelerde yer alması, "Comfort'ta oturuyorum" dediğinde herkesin oraya yönelmesini sağlar. Ama toplumun dışladığı kötü insanlar, "Şurada oturuyorum" dediğinde oranın değeri düşer. Ben daire sattığım insanlara çok dikkat ederim. Her daire sattığım insana söz veririm. "Buraya kültür seviyesi yüksek beyefendi insan gelecek" derim. Sabahleyin "Günaydın" diyecek insanlar görmek istersiniz.Müşterilerim projeyi araştırır ben de onları araştırırım.

Tuttuğu futbol takımını da sorarmısınız?
Ben Fenerbahçeliyim (Gülüyor)
Ali Ağaoğlu'na yılın iş adamı ödülü verdiniz, tanışıyor muydunuz?
O gece tanıştık. Türkiye'de marka bir isim kendisi.

Ortak projeye başlayacağınız söylendi...
Yılın iş adamı ödülünü Ali Bey'e benim vermemi layık gördüler. mutlu oldum tabii. Örnek aldığım biri. Orada konuştuk kendisiyle, "İlerde beraber bir şeyler yapabiliriz" diye.
İstanbul'a, Türkiye'ye hatta yurt dışına hakim, Övmekle bitirilemeyecek biri. Şu an kendi işlerimizi yaptığımız için ortak projeye zamanımız yok. Kendi işimizi takip ediyoruz. Ağaoğlu ile kendimizi kıyaslamamız mümkün değil zaten. İleride ne olur bilemeyiz. Bizim İstanbul’da proje yapma şansımız, vaktimiz yok.
Ama Antalya'da kendi bölgemizde, Ağaoğlu ile anlaşılırsa, el birliğiyle olabilir.


Bundan sonra hedefiniz ne?
Durmayacağız devam edeceğiz bu şekilde. Daha güzel yerler yapmak istiyorum. Bir çocuk nasıl büyüyorsa bizde öyle büyüyoruz. Ama çocuğu iyi beslersen, iyi vitamin alır ve iyi eğitim alırsa öyle büyür. Biz de böyle yapıyor ve büyüyoruz. Comfort Gold'a başladım, ardından Platinyum ve Premium gelecek. Comfort Palace'ları sürdüreceğim. 2 bin yataklı bir otel projemiz var. İnşaat ve turizm devam edecek.

Hüseyin Samut Kimdir?

Hüseyin Samut, 4 Temmuz 1976 yılında Antalya'nın Finike ilcesi'nde dünyaya geldi. TBMM Matbaa Amirliği'nden emekli baba, ev hanımı annenin 3 evladından küçüğü. Finike Kum ilkokulu, Finike Cumhuriyet Lisesi'ni bitirdi. Akdeniz Üniversitesi Turizm, Otelcilik Bölümü'nden mezun oldu. Evli ve 1 çocuk babası.