Güncel Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi?

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi

Eski dizilerin gönlümüzdeki yeri hala ayrıdır. Dizilerdeki aile kavramı, karakterlerin gerçekliği hepimizin kendinden bir parça bulmasını sağlar. Bunlardan biri de bir zamanlar herkesi ekrana kitleyen, her bir karakterini ayrı ayrı sevdiren Şaşıfelek Çıkmazı dizisi. Dizi nerede çekildi, konusu ne ve oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor hatırlayalım istedik.

Haberin Devamı

Şaşıfelek Çıkmazı dizisinin konusu ne?

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi

1996 - 1998 yılları arasında pazar akşamlarını anlamlı hale getiren diziye yetişenler, Şaşıfelek Çıkmazı denildiğinde akla ilk olarak güçlü kadın karakterlerin geldiğini hatırlayacaktır. Şaşıfelek Çıkmazı, işler ters gitse de bir şekilde düzlüğe çıkan, mutlu olmayı başaran, hayatın acı tatlı her yönünü doyasıya yaşayan karakterlerin olduğu bir mahalledir. Bu mahallede yaşayanlar aşkı da, dostluğu da, iyiyi de, kötüyü de birlikte yaşar; birlikte güler, birlikte ağlarlar. Derya Alabora denince çoğu insanın aklına turuncu, uzun, kıvırcık saçların yanında sinirli bir mizaç gelir. Bunun nedeni Şaşıfelek Çıkmazı dizisinde Aysel karakterini çok başarılı bir şekilde canlandırmış olmasıdır.

Şaşıfelek Çıkmazı dizisi nerede çekildi?

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi

İzleyenlerin keşke biz de böyle bir mahallede otursak, bizim de böyle dostluklarımız olsa diye iç geçirdiği dizi, İstanbul Üsküdar'da, Gülfem Hatun Mahallesi'ndeki Aziz Efendi Mektep Sokak'ta çekilmiştir. Burası İstanbul'un karmaşıklığından nasibini almamış, mahalle kültürünün hala devam ettiği, herhangi bir ana yola bağlanmadığı ya da merkezi bir yere çıkışı olmadığı için sadece orada yaşayanların gelip geçtiği bir mahalledir. Şaşıfelek Çıkmazı dizisinde olduğu gibi, bu mahallede oturanlar birbirini tanır ve mahalleye gelen yabancılar sorgulanır.

Haberin Devamı

Şaşıfelek Çıkmazı dizisinin oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor?

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi

Bu sorunun cevabı belki de bu yazıda sizi en çok şaşırtan şey olacak! Çünkü dizide yer alan oyunculardan en az birinin, şu an hayranı olduğunuz ve gençliğini hatırlamaktan keyif alacağınız sanatçılardan biri olduğuna eminiz. Şaşıfelek Çıkmazı denince akla ilk gelen isimler; Aysel rolüyle özdeşleşen Derya Alabora, Aysel'in en yakın arkadaşı İnci'yi canlandıran Zuhal Gencer, tersten taktığı şapkasıyla kalpleri fetheden Fikret Kuşkan. Suzan Aksoy, Hasibe Eren, Füsun Demirel, Selçuk Yöntem, Cem Davran, Tamer Karadağlı, Ali Erkazan ve Mahperi Mertoğlu da Şaşıfelek Çıkmazı dizisi ile özdeşleştirdiğimiz sanatçılar arasında yer alıyor.

Şaşıfelek Çıkmazı dizisinin yönetmeni kim?

Şaşıfelek Çıkmazı Dizisi Nerede Çekildi

Müthiş oyuncu kadrosuna ek olarak dizinin yönetmenini de hatırlatınca diziyi hiç izlemeyenlerin hemen izlemeye başlayacağına, zamanında dizinin hayranı olanlarınsa bir daha izlemek isteyeceğine eminiz. Unutulmazlar arasında yer alan Şaşıfelek Çıkmazı'nın yönetmenleri Çağan Irmak ve Mahinur Ergun'dur.