Dekorasyon Uygun Fiyatlarla Tatil Yapabileceğiniz Yerli Turizm Cennetleri

Uygun Fiyatlarla Tatil Yapabileceğiniz Yerli Turizm Cennetleri

Son Güncellenme:

Ucuz tatil yerleri, Ege'den Akdeniz'e, Karadeniz'den Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar uzanıyor.

Uygun Fiyatlarla Tatil Yapabileceğiniz Yerli Turizm Cennetleri

Günlük rutinlerinize kısa bir ara verip, tatile çıkmak istiyor ancak yeterli bütçeniz olmadığını düşünüyorsanız uygun fiyatlı tatil bölgelerini değerlendirebilirsiniz. Ucuz tatil yerleri, Ege'den Akdeniz'e, Karadeniz'den Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

Deniz Kum Güneş Keyfi İçin Tercih Edilebilecek Ucuz Tatil Yerleri

Uygun Fiyatlarla Tatil Yapabileceğiniz Yerli Turizm Cennetleri

Özellikle denizin, kumun ve güneşin doyasıya tadını çıkarmak istiyorsanız ve tatil için ayırdığınız bütçe Antalya veya Muğla gibi turizm merkezleri için kısıtlı kalıyorsa Güney Marmara ve Kuzey Ege'deki tatil beldelerini değerlendirebilirsiniz.
Hem uygun fiyatlı hem de her beklentiye hitap edebilecek çeşitlilikteki tatil yerlerinin başında Ayvalık geliyor. Kuzey Ege'nin en köklü turizm cennetlerinden biri olan Ayvalık, tarihi, doğayı ve denizi bir araya getiriyor. Neoklasik mimari örneklerinin çevrelediği taş sokaklara, eski Rum evlerine ve mavi bayrak ödüllü plajlara ev sahipliği yapan Ayvalık'ta her türde konaklama seçeneği bulunuyor. Tarihi taş konaklarda kalabileceğiniz gibi bölgedeki modern tesisleri de tercih edebilir ya da ev kiralayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'nin nadir turistik noktalarından biri olan Avşa Adası da ucuza yaz tatili yapılabilecek yerler arasında bulunuyor. Küçük bir ada olmasına rağmen sayısız kumsalı ve canlı gece hayatıyla dikkat çeken Avşa'yı aileler de gençler de yoğun olarak tercih ediyor.

Marmara ve Kuzey Ege dışında, Türkiye'nin güney sahillerinde ekonomik bir yaz tatili yapmak isteyenler ise Didim, Datça ve Olimpos'a yönelebilirler. Tümü mavi bayrak ödülüne sahip olan bu tatil beldeleri ziyaretçilerine ağaç evlerden apartlara, pansiyonlardan tatil köylerine kadar birbirinden farklı konaklama seçenekleri sunuyor.

Yaz Kış Ziyaret Edilebilecek Ucuz Tatil Yerleri

Uygun Fiyatlarla Tatil Yapabileceğiniz Yerli Turizm Cennetleri

Turizm dendiğinde akla ilk olarak yazlık tatil beldeleri gelse de Türkiye'de yaz-kış ziyaret edilebilecek pek çok yer bulunuyor. Bu yerlerin başında ise tüm dünyadan ziyaretçi çeken Kapadokya geliyor. Peri bacaları ve balon turlarıyla kartpostalları andıran görüntülere ev sahipliği yapan Kapadokya, yılın her döneminde uygun fiyatlarla tatil yapılabilecek yerlerden biri.
Osmanlı mimarisinin en rafine örneklerine ev sahipliği yapan Safranbolu da tıpkı Kapadokya gibi kültür turizmiyle öne çıktığı için yaz-kış ziyaret edilebilecek ve uygun fiyata tatil yapılabilecek alanların içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Gaziantep ise sadece yemekleri ve tatlıları için dahi ziyaret edilebilecek, turistik değeri oldukça yüksek diğer bir yer. Ziyaretçilerine ekonomik konaklama seçenekleri de sunan Gaziantep'in ünlü kalesi görülebilir, bölgeye özgü pek çok hediyelik eşya satın alınabilir.