03.10.2021 - 11:24 | Son Güncellenme:
Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA (DHA)
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, DHA’ya yaptığı açıklamada, savunma sanayinin, güvenlik güçlerinin sahadaki her türlü ihtiyacına yerli ve milli çözümler geliştirmeye devam ettiğini bildirdi.
Demir, "Roketsan tarafından geliştirilen ve testleri süren METE de bu projelerden biri. Tek personel tarafından bombaatar ile ateşlenebilecek METE, hafifliği ve küçük boyutu ile mini İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Kara Araçları (İKA) ve İnsansız Deniz Araçlarına (İDA) entegre edilebilecek şekilde tasarlandı.
Güvenlik güçlerimize sahada önemli avantaj sağlayacak METE füzemiz, Olimpiyat Şampiyonu okçumuz Mete Gazoz gibi hedefi 12’den vuracak" dedi.
Öte yandan, Roketsan tarafından geliştirilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi'ne 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak Türkiye'ye tarihinde okçulukta ilk madalyasını kazandıran milli sporcu Mete Gazoz’un ismi verilmişti.
Roketsan tarafından geliştirilen ve yeni nesil 40 milimetre bombaatar silahları kullanılarak atılabilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE, mevcut konvansiyonel bombaatar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde etkiye sahip olmasıyla fark yaratıyor.
Tek personel tarafından bomba-atar ile ateşlenebilecek METE, hafifliği ve küçük boyutu ile mini İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Kara Araçları (İKA) ve İnsansız Deniz Araçları ve (İDA) kara araçlarının kulelerine entegre edilebilecek şekilde tasarlandı.
Roketsan, bu sistemi, günümüzde meskûn mahal harp ortamındaki güvenlik güçleri için; keskin nişancı, toplu hedef ve düşmanla temasta takviyeye gelen unsurlar gibi tehditlere karşı, muharip güç etkinliğinin artırılması için harekete geçti.
Lazer işaretleyici ile işaretlenmiş hedefe, minyatür arayıcı başlığı ve minyatür kontrol tahrik sistemi ile yönlenen METE, hafif yapılara, zırhsız kara araçlarına, olası keskin nişancı mevzileri gibi korunaklı olmayan hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı etkin vuruş gücü sağlıyor.