Gündem 2016 GSS borçları silinecek mi?

2016 GSS borçları silinecek mi?

11.04.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemleri E-Devlet üzerinden yapılan bir işlemdir. GSS borç sorgulama yanında ödemenizi de gerçekleştirebilirsiniz. Hem GSS borç sorgulama hem de GSS borçları hakkındaki detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 GSS borçları silinecek mi

Bu işlemi sistemi sayesinde E-Devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde olarak güvenli bir giriş yapabilirsiniz. İşlem için yapmanız gereken E-Devlet şifrenizin olması şarttır. Başka herhangi bir şeye ihtiyaç yoktur. Şifrenizin olmadığı zaman ise sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz kesinlikle mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için yapmanız gereken size en yakın olan PTT şubesine kimliğiniz ile beraber giderek şifre alma başvurusunda bulunmak ve biraz bellemek olacaktır. Bu işlem birkaç dakika da gerçekleşmektedir. Daha sonranda 2 TL işlem ücreti ödeyip şifrenizi size özel olan ve kapalı bir şekilde dura bir zarf içerisinde alabilirsiniz. İşlemin devamında da GSS Borç Sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Daha önceleri bu işlem yani SGK borç sorgulama işlemini internet üzerinden iki farklı resmi site yardımı ile yapabilmekteydik. Aynı artık tek sitede birleştirilmiş bir durumdadır.

Haberin Devamı


• GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şifresiz olarak işlem gerçekleştiren E-SGM resmi sitesinin kapatılması sebebi ile artık işlemlerimizi şifreli bir şekilde olarak E-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde ve aynı zamanda da kolaylık ile yapabilmekteyiz. Sizler Genel Sağlık Sigortası kapsamında ye ver yapılan gelir testin sonucunda ise gelirlerin asgari ücretin ortalama 1/3 oranında daha fazla olanlar için sağlık ve sigorta işlemlerinden yararlanabilmek için aynı zamanda da prim ödemek ile yükümlü olmuşlardır. Sizlerde bu site üzerinden GSS Borç Sorgulama işlemini bu sayede yapabilirsiniz. Bu uygulama ile hayatımıza GSS borç sorgulama kelimesi yanı sıra GSS prim borcu hesaplama ve sonrasında ise GSS borcu sorgulama gibi kelimeler girmiş durumdadır. Bizlerde artık bu ifadelere alışmış bir durumdayız. GSS borç sorgulama işlemi sizlerin yapabilmesi için ücretsiz bir şekilde SGK borç sorgulama işlemlerinden sonra yer alan ve olan GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler çok kolay bir şekilde olacaktır. E-Devlet sistemi üzerinden devam etmekte olan E-Devlet şifresi ile GSS Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır hakkında da sizlere biraz bilgi vereceğiz. E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi alarak bunu ile mobil olan SGK borç sorgulama işlemlerinden yer alan GSS borç sorgulama sizlerin bu işlemi yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresine PTT aracılığı ile sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet şifresine sahip değilseniz eğer E-Devlet üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz kesinlikle mümkün değildir. E-Devlet şifresi alabilmek için yapmanız gereken size en yakın olan PTT şubesine kimlik bilgilerinizin yer aldığı aynı zamanda da okunabildiği nüfus cüzdanınız ile beraber giderek yapmanız gereken E-Devlet şifresi alma konusu olacaktır. Yapmanız gereken başvurusunda bulunmanız lazımdır. E-Devlet şifresi alma konusunda başvurusunda bulunduktan hemen sonra ise 2 TL işlem ücreti ödemeniz lazımdır sonrasında ise E-Devlet şifrenizi siz özel olan kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. İşlemleri internet üzerinden basit bir şekilde yapabilirsiniz.