Gündem 2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

21.05.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılıyor. SSK SGK sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için bu yazımızı oluşturmuş bulunuyoruz. SSK SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için yazımızı inceleyiniz.

2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor

Sağlık güvencesi çok önemlidir. Hatta aldığımız maaştan dahi önemlidir. Çünkü sağlığımızın güvence altında olması demek yaşama imkânımız olduğunu göstermektedir. Sağlık güvencesi dışında her şeyimiz olsa ine de tedirgin olmalıyız. Çünkü bir gün o diğer şeyler elimizden uçup giderse, sağlığımıza bakacak gücümüz dahi kalmayabilir. Sağlık güvencesi demek; ücretsiz olarak muayene olunabilmesi demek, ilaçların indirimli olarak alınabilmesi demek, emeklilik demek, yaşlandıktan sonra dahi sağlığın güvence altında tutulması demektir. Sağlık güvencesi bu sebepten ötürü her şeyin başında gelmektedir. Bir işe girileceği zaman da işin maaşından önce sağlık sigortası verip ermedikleri yani sağlık için prim ödeyip ödemedikleri sorulmalıdır. Aslında sigortasız işçi çalıştırmak yasaktır. Ancak bazı kurumlar bu yasağa uymayarak çalıştırmaya devam etmektedir. Bu sebepten ötürü işe girerken sigorta ödenip ödenmediği sorulmalıdır. Sigorta ödeniyorsa işe olumlu bakılmalı, ödenmiyorsa o işin üstü anında kalemle çizilmelidir.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal güvenlik kurumu tarafından sunulan SSK; işçilere sunulmuş olan sosyal güvencedir. SSK ile çalışan bir birey olduğumuzda hali hazırda sağlık güvencemiz bulunmaktadır. Ücretsiz olarak muayene olabilme imkânımız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilaçları indirimli olarak alabilmekteyizdir. Ancak emekli olmak için belli bir primin dolması gerekmektedir. Emeklilikte hem yaşın dolması şartı bulunmaktadır. Hem de primin dolması şartı bulunmaktadır. Yaşın dolması ile birey emekli olamaz. Aynı şekilde primin dolması ile de birey emekli olamaz. Em yaşın hem de primin dolması gerekmektedir. Bunlara ilave olarak prim ödemesini SSK çalışanları için işverenleri gerçekleştirmektedir. İşçilerin kendi primlerinden bu sebeple haberi bulunmamaktadır. Ancak işçiler işverenlerinin primlerini düzenli olarak ödeyip ödemediğini kontrol etmelidirler. Aksi takdirde daha sonradan büyük sorunlarla karşılaşabilirler. Eski dönemlerde prim sorgulama işi çok zordu. Çünkü yapılması gereken birçok işlem bulunmaktaydı. Ancak teknolojinin üst seviyelere gelmesi ve aşırı derecede ilerlemesi sayesinde de prim borcu sorgulamak artık hiç de zor değil. Hızlı ve basit bir şekilde SSK sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama ve SGK sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için tercih edebileceğiniz sistem e devlettir. E devlet üzerinden sorgu işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. E devlet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz sorgular için öncelikle e devlet üyesi olmanız gerekmektedir. E devlet üyeliğini kendi kendinize oluşturamazsınız. Öncelikle PTT şubelerine giderek bir e devlet şifresi sahip olmalısınız. PTT şubelerinden sizlere bir e şifre verilecektir. Verilen e şifre ile sisteme giriş yaparak eklenmesi gereken kişisel bilgilerinizi eklemeli, iletişim bilgilerinizi eklemelisiniz. Ayrıca şifrenizi de güncellemeyi unutmamalısınız. Zira PTT şubelerinin vermiş olduğu şifreyi unutma ihtimaliniz çok daha yüksektir. E devlet; devlet işleri ile alakalı bir platform olduğundan dolayı e devlet şifrenizi kesinlikle üçüncü kişiler ile paylaşmamalısınız. SSK sorgulama işlemlinizi ise e devlet üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.