Gündem Polis Akademisi ve Eminyet Genel Müdürlüğü Bekçilik mülakat sonuçlarını açıkladı mı?

Polis Akademisi ve Eminyet Genel Müdürlüğü Bekçilik mülakat sonuçlarını açıkladı mı?

03.01.2020 - 15:48 | Son Güncellenme:

2019 Yılının 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mülakat sonuçları için arayış devam ediyor. 2020 Yılına girmemizle birlikte büyük umut bağlayan bekçi adayları, mülakat sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Peki 2019 Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı? 2020 Bekçilik atamaları ne zaman?

Polis Akademisi ve Eminyet Genel Müdürlüğü Bekçilik mülakat sonuçlarını açıkladı mı

Uzun zamandır açıklanması beklenen 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mülakat sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet siteleri üzerinden duyurulacak. Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır. Adaylar arasındaki başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde; sırasıyla yazılı sınav puanı, mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınacaktır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir.

Adayların sınavlardaki başarı sıralamasına esas giriş puanlarına göre; asıl ve asıl sayısı kadar yedek olmak üzere her il için ayrı ayrı listeler ilan edilecektir. Söz konusu sınav sonuç listeleri Polis Akademisi Başkanlığı internet sayfasından ilan edilecektir.

UYARI: Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir. Eksik, veya yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavları asıl veya yedek olarak kazanmış olsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda ilgili Valilik tarafından aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2019 Yılının 1. Dönem Bekçilik mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. PA ve EGM tarafından bekçilik mülakat sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinden bilgi alabilirsiniz.

2020 BEKÇİLİK ATAMALARI NE ZAMAN?

Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır.

Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, feragat edenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi (ilan tarihinden itibaren 15 iş günü) içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.

Haberin Devamı

Ataması yapılan aday memurlar arasından feragat edenler ile kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, her il ve ilçe kontenjanı için ayrı ayrı düzenlenen yedek listesinin başından başlanarak sırası ile yedek aday çağrılacaktır.