Gündem 26 kişinin öldüğü sitenin kooperatif başkanı Bursa'da yakalandı

26 kişinin öldüğü sitenin kooperatif başkanı Bursa'da yakalandı

17.02.2023 - 18:20 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, 26 kişinin yaşamını yitirdiği Malatya'daki 25 dairelik Bulutlar Sitesi'nin kooperatif başkanı A.A. (50), Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.

26 kişinin öldüğü sitenin kooperatif başkanı Bursada yakalandı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 25 dairelik Bulutlar Sitesi de yıkılmış, enkaz altında kalan 26 kişi yaşamını yitirmişti. Yıkılan binaların müteahhit ve sorumluları hakkında başlatılan soruşturmalar sürerken, Bulutlar Sitesi'nin Kooperatif Başkanı A.A.'nın, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği tespit edildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan A.A., İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, adresine yapılan baskınla gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

BAKAN BOZDAĞ: SADECE MÜTEAHHİTLER DEĞİL İLGİLİ HERKES SORUŞTURULUYOR

Diyarbakır'da deprem sonrası yıkılan 7 bina ile ilgili incelemelerin ardından Diyarbakır GAMER'de değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, enkazdan 397 kişinin öldüğünü açıklarken, 902 kişinin yaralandığını ve 39 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini açıkladı

Bakan Bozdağ, 7 enkazdan 6’sının tamamen tamamlandığını 1’inin ise arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmasının sonuna gelindiğini hatırlattı. Bozdağ, “Ülkemizin depreme uğrayan diğer illerinde olduğu gibi Diyarbakır ilimizde de 6 Şubat günü büyük bir deprem felaketine maruz kaldı. 6 Şubat günü Diyarbakır büyük bir seferberlik ilan edildi. Gelinen noktada Diyarbakır ilimizde 1 hariç içinde insan yaşayan binalardan yıkılanların tamamındaki arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmıştır. Kalan 1 binada ise arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sonuna gelinmiştir. Kısa bir süre içerisinde bu binadaki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışması da tamamlanacaktır. Bugüne kadar yürütülen faaliyetler çerçevesinde enkazdan çıkarılan vatandaşlarımızdan, 397 vefat etmiştir. 902 yaralı çıkarılmıştır. Bunlardan 863’ü tedavileri yapılmak suretiyle taburcu edilmiştir. Halen hastanelerimizde 39 yaralının tedavi gördüğünü ifade edebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Kamuoyunda sadece müteahhitlere dönük soruşturma yapıldığı iddiaları ve değerlendirmeleri yapıldığı gibi iddiaların ve değerlendirmelerin hiçbirisinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bakan Bozdağ, “İşin doğrusu binanın inşasından inşasında denetiminde kullanımında sorumluluğu olan herkesin kusuru ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Bu çerçevede binaların müteahhitleri, yapı denetim elemanları, belediyelerde görevli ve yetkili fenni mesuller binada mevzuata aykırı tadilat yapanlar, kolon kesenler dahil olmak üzere ihmali ve kusuru olduğu değerlendirilenler farksız soruşturulmaktadır. Çalışmaların yürütüldüğünü ifade etmek bugüne kadar hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 245, tutuklanan şüpheli sayısı 54, hakkında adli kontrol verilen şüpheli sayısı 47, yakalama kararı çıkarılan ama henüz yakalanmamış şüpheli sayısı 7, gözaltı talimatı verilen 45, gözaltında olan kişi sayısı ise 27, şüphelilik vasfı değerlendirilen kişi sayısı şu anda 29, yurt dışında olduğu tespit edilen 4, öldüğü tespit edilen 10, ifadeleri alınan 22 şüpheli bulunduğunu buradan ifade etmek isterim. Şüpheliler tespit edildikçe haklarındaki tedbir kararları dahil ceza mahkemesi kanunu çerçevesinde yapılması gereken her şey eksiksiz yapılmaktadır” diye konuştu.