Gündem 40 bin kişi kıtaları aştı

40 bin kişi kıtaları aştı

08.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl 43’üncüsü gerçekleştirilen, 40 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu’nu erkeklerde Ugandalı atlet Victor Kiplangat, kadınlarda Kenyalı atlet Sheila Jerotich kazandı.

40 bin kişi kıtaları aştı

 

Dünya Atletizm Birliği’nin altın kategoride yer alan ve dünyada kıtalararası koşulan tek maraton unvanını taşıyan İstanbul Maratonu’nun bu yıl 43’üncüsü yapıldı. 42.195 kilometrelik parkuru erkeklerde Ugandalı atlet Victor Kiplangat kazanarak kariyerinin ilk maraton birinciliğini elde etti. Kadınlarda ise Kenyalı atlet Sheila Jerotich birinci oldu. Maratonda mücadele eden milli atlet Hüseyin Can ise 1985’ten beri kırılamayan 23 yaş altı Türkiye rekorunun sahibi oldu. Maratonu birinci tamamlayanlar 35’er bin dolar para ödülü aldı.

Haberin Devamı

40 bin kişi kıtaları aştı

Koşuda Kılıçdaroğlu 1923, Akşener 2023 numarayı aldı.

Sandalye yarışı

Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başlayan N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Ertan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur verdi. İstanbul Maratonu saat 08.45’te tekerlekli sandalye yarışı ile başladı. Organizasyonda, 09.00’da 42K Elitler ve 42K yarışının startı verildi. 15K koşusunun başlangıcı 09.15’te yapıldı. Organizasyonda halk koşusu ise 09.45’te başladı.

40 bin kişin katılım gösterdiği organizasyonda geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenemeyen 15 kilometre koşusu ile 8 kilometre halk koşusu da bu yıl yapıldı. 42.195 kilometrelik maratonda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inen sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaştı. Galata Köprüsü’nden sonra Sirkeci yönüne sapan sporcular, Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına vardı.

Haberin Devamı

8 km koştular

Altunizade Köprüsü altından başlayan halk koşusunda da vatandaşlar renkli görüntülere sahne oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inen vatandaşlar, 8 kilometrelik halk koşusunu Dolmabahçe’deki Vodafone Park önünde tamamladı.

40 bin kişi kıtaları aştı

Bir bardak su için...

Masailer, susuzlukla mücadele eden Afrika kıtasının sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği’nin davetlisi olarak geldikleri İstanbul’da maratona katıldı. Altunizade’den başlayan etkinlikte başlarına koydukları su kovalarıyla yürüyen Masailer, “Bir bardak su için 6 kilometre yürüyebilir misiniz?”,  “Destek olun dünyamız iyiliğiniz ile güzelleşsin” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.