Gündem ‘48 saatte değişimi başlat’ kampanyası

‘48 saatte değişimi başlat’ kampanyası

10.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında "Sigarayı Bırak, 48 Saatte Değişimi Başlat" sloganı ile kampanya başlattı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kampanya ile sigara bağımlılığı olan daha fazla kişiye, özellikle gençlerimize ulaşarak, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.

‘48 saatte değişimi başlat’ kampanyası

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında hazırlanan kampanya ile sigaranın zararlarına yönelik farkındalık oluşturmanın amaçlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Sigara yerine süt iç’

Kampanya için sigaranın insan sağlığına ve sosyal hayata zararları, bu zararlardan kurtulmak için neler yapılabileceği konusunda bilgilerin yer aldığı afişler, sosyal medya içerikleri, videolar hazırlandı. Videoda sigara kullanan kişilere, 48 saat içerisinde sigara içmek yerine su ya da süt içmek, meyve yemek veya spor yapmak gibi alışkanlıklara yönelerek, sigaranın etkilerinden kurtulmak için ilk adımı atıp, yaşamlarında değişimi başlatmaları tavsiye ediliyor.

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Altun, koronavirüs ile mücadele edilen bu dönemde sağlıklı hayat bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, bağımlılığı olanları sigarayı bırakmaları yönünde teşvik etmenin her zamankinden çok daha önem arz ettiğinin altını çizdi. Altun, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır sigara ile mücadelede öncülük ediyor. İletişim Başkanlığı olarak kampanya ile sigara bağımlılığı olan daha fazla kişiye, özellikle gençlerimize ulaşarak, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.