Gündem70 tonluk Airbus, genç pilota emanet

70 tonluk Airbus, genç pilota emanet

19.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Henüz 6 yaşında bilgisayarda uçuş simülatörü kullanarak havacılığa merhaba diyen 24 yaşındaki Alim Uygun, AJet’in Airbus A320 filosunda görev yapan en genç pilotu oldu.

70 tonluk Airbus, genç pilota emanet

Henüz otomobil ehliyeti yokken 70 tonluk Airbus uçağını kullanmayı öğrenen Uygun, “Önce uçak sonra otomobil kullandım. Biz Türk gençleri olarak 19 Mayıs ruhuyla göklerdeyiz. Mavi göklerin gençleri olmak daima gururumuzdur. Önümde uzun bir yol var” dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü hatırlatan Uygun, "Göklerini koruyamayın uluslar yarınlardan asla emin olamazlar. Kanatlı bir gençlik memleketin geleceği bakımından en büyük güvencedir" ifadesini kullandı.

70 tonluk Airbus, genç pilota emanet
KEŞFETYENİ
Güzelliğiyle göz kamaştırdı! İtiraf gibi açıklama geldi
Güzelliğiyle göz kamaştırdı! İtiraf gibi açıklama geldi

Cadde | 22.06.2025 - 12:11

Türk sinemasının "sultanı" Türkan Şoray, seyircinin kendisini çok sevmesinin oynadığı karakterlere bağlı olduğunu belirtti.