Gündem E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA || Mayıs celp dönemi askerlik yerleri açıklandı...

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA || Mayıs celp dönemi askerlik yerleri açıklandı...

29.04.2022 - 14:03 | Son Güncellenme:

Mayıs celp döneminde silahaltına alınacak olan yükümlülerin katılacakları kışla ve birlikler bugün belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamada Mayıs celp dönemi askerlik yerlerinin açıklandığı duyuruldu. Her Türk gencinin vatani görevi olan askerlik 18 yaşını doldurmuş olan her Türk genci tarafından yapılıyor. Yıl içerisinde dört dönemde askerlik yaşı çağına gelen gençler silahaltına alınıyor. İşte e-Devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı...

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA || Mayıs celp dönemi askerlik yerleri açıklandı...

Mayıs celp dönemi askerlik yerleri açıklandı. Mayıs celp döneminde askerlik hizmetini yerine getirecek olan ve askerlik şubesine başvururak askere gitmek istediğini belirten bireyler bugün hem sınıflandırma sonuçlarını hemde katılacağı kışla ve birlikleri öğrenecek. Aynı zamanda birliklere katılacakları tarihler (Sevk tarihleri)'nin yanı sıra kovid-19 testi verecekleri tarihlerde netleşecek. e-Devlet üzerinden açıklanan askerlik yerleri e-Devlet er sınıflandırma sonucu sorgulama veya yedek subay ve Yedek astsubay sorgulama ekranları üzerinden öğrenilebilecek. Sevk belgeleri e-Devlet üzerinden alınacak.

Haberin Devamı

MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI!

Mayıs celp dönemi askerlik yerleri bugün e-Devlet üzerinden açıklandı. Bireyler TC kimlik numaraları ve e-Devlet şifrelerini girdikten sonra er sınıflandırma sonucu sorgulama, Yedek Subay/Astsubay sorgulama ekranı üzerinden askerlik yerlerini görüntüleyebilecek.

Askerlik eğitimini uzun dönem ve ücretli olarak yapmak isteyen Üniversite mezunu gençlerin isteği Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde ihtiyaç ve meslek gruplarına göre belirlendi. 

E-DEVLET ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI

 Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/er (1'inci Grup) 12 Mayıs tarihinde birliklerine sevk edilecek.

Erbaş/Er (2'inci grup) 9 Haziran 2022 tarihinde sevk belgelerini alabilecek

Haberin Devamı

Erbaş/er (3'üncü Grup) 21 Temmuz 2022 tarihinde sevk belgelerini alabilecek.