Gündem Bakan'dan açıklama... Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar belli oldu mu?

Bakan'dan açıklama... Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar belli oldu mu?

10.12.2021 - 23:55 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül TBMM Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştirdi. Bakan Gül yaptığı açıklamada 2022'de 12 bin personel alınacağını duyurdu. Bu gelişmenin hemen ardından "Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar belli oldu mu?" soruları hızlandı.

Bakandan açıklama... Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman Şartlar belli oldu mu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 2022 yılında 12 bin yeni personel alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu müjdeli haber sonrası "Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar belli oldu mu?" sorularına cevap aranmaya başlandı.

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı 12 bin personel alımı ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde yeni bir duyuru yapılması bekleniyor.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Adalet personelimizin özlük haklarının geliştirilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılı içerisinde kamu personeline yapılacak 3600 ek gösterge dâhil tüm iyileştirmelerden adliye ve CTE personelimizin de yararlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda da somut neticeleri 2022 yılında alacağımıza inanıyoruz. Fazla mesai ücretinin kapsamını ve miktarını artıracak ilave düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bunların yanında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda adalet hizmetleri sınıfı oluşturulması doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında teşkilatımıza 12 bin yeni personel alacağız” dedi.