Gündem Aile bankasında ilk hizmet depremzedeye

Aile bankasında ilk hizmet depremzedeye

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Bankası  projemiz vardı. Projeye pilot bölge olarak deprem bölgesi illerimizden başlayacağız” dedi.

Aile bankasında ilk hizmet depremzedeye

Depremde büyük yıkım gören Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ,Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle yapılan Çocuk ve Aile Merkezi’nin açılış törenine katılan Göktaş, depremden sonra bakanlık personeli ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının da yaklaşık 2 bin personelle çalışmalara destek verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Banka müjdesi

Aile ve Gençlik Bankası projesinde depremden etkilenen illerin “pilot bölge” olacağını ifade eden Göktaş, “Banka Sayın Cumhurbaşkanı’mızın seçim dönemindeki vaadiydi. O projeyi hayata geçiriyoruz. Pilot proje olarak da deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız. Nurdağı’ndaki kardeşlerimiz, gençlerimiz de inşallah Aile ve Gençlik Bankası’ndan ilk faydalananlar olacak. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankamızla ilgili teklif Meclis’e gönderildi. İnşallah yakın zamanda hayata geçirip, buradaki gençlerimizin faydalanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Sahte Aile Bankası uyarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,Aile ve Gençlik Bankası adı altında, “evlilik kredisi” vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, vatandaşlarımıza ‘evlilik kredisi’ vaadiyle sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yapıp para topladığı görülmüştür. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımızın ve yetkili diğer resmî kurumların internet sayfaları dışındaki  internet sayfalarına itibar etmemelidir” denildi.