Gündem AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

11.01.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar'da yerel seçime ilişkin önemli mesajlar verdi. İBB'nin mührünü alacaklarını belirten Kurum, Avcılar için 1 Nisan'ı işaret etti.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmaları kapsamında Avcılar'a geldi. Kurum, burada Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve AK Parti Avcılar Teşkilatı ile buluştu.

Haberin Devamı

Burada konuşma yapan Kurum şunları söyledi; Murat kardeşinizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Kıymetli sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları, temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hepiniz bu güzel buluşmaya hoş geldiniz.

Başta Gazze'deki kardeşlerimiz olmak üzere zulmün son bulmasını biliyorum. Bugün Avcılar'ın güzel insanlarının misafiriyiz. Çıktığımız bu yolda rabbim bizi sizlere, Avcılarlı kardeşlerime mahcup etmesin diyorum. Bugün bu salonda teşkilat büyüklerimizin, muhtarlarımızın sofralarına oturduk. Dostlarımızla kucaklaştık. Bu mekanda farklı görüşlerde olsak da bugün bize kendi kardeşi gibi sarılan yeni dostlarımızla tanıştık. İşte Avcılar budur, Avcılar'ın ruhu budur. Özlenen İstanbul fotoğrafı budur. İyi ki varsınız.

Haberin Devamı

Avcılar'ın her zaman yanında olacağım. Bunu burada söylüyorum... Ne sıkıntısı varsa bir ayağımız Avcılar'da olacak. Avcılar hizmetlerin en güzelini en iyisini hak ediyor. Bu birliğinize beraberliğinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

"MEVCUT İBB YÖNETİMİ HEP BAŞKA GÜNDEMLERLE MEŞGUL OLDU"

İstanbul için yola çıktık. Bu yola 'Güzel İstanbul Yolu' diyoruz. Bizi hak ettiği eserlere ulaştırmaya İstanbullu kardeşlerimiz sabırsızlıkla bekliyor. İstanbul'da, Avcılar'ın dört bir yanında her zamankinden daha fazla gayret edeceğiz. 'Mutlu Avcılar' için çalışacağız. Türkiye Yüzyılı'nın öncü şehri İstanbul olacak. İstanbul bu cennet vatanın her rengini taşıyor. Avcılar kentsel dönüşümde belediyelerin ihmalkarlığından çok kaybetti. Tesisleşmede çok göz ardı edildi. Mevcut İBB yönetimi başka gündemlerle meşgul oldu.

AK Partinin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

"SADECE İSTANBUL DİYECEĞİZ"

Biz İstanbul ile ilgili projelerimizi, hayallerimizi milletimizle paylaşıyoruz. Bizim bu projelerimizden rahatsız olmuşlar. Hemen algı çerçevesinde farklı gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Biz İstanbul'un meselelerine odaklanacağız. Güzel İstanbul için çalışacağız ve hiçbir zaman polemik içerisinde olmayacağız. Sadece İstanbul diyeceğiz, sadece İstanbul için çalışacağız.

Haberin Devamı

Sadece İstanbul demek yerine İstanbul'u ikbal kaygısı görüp İstanbul halkını yalnız bırakanlar, sorunlara odaklansalardı İstanbul'daki kaos yaşanmazdı.

AK Partinin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

Kendisi için yüksek oyu veren Avcılar için bir adım bile atmadılar. Avcılar 'Artık yeter' diyor. Siyaset er meydanıdır. İşte bende karşınızdayım ve size söz veriyorum; İBB'nin mührünü alacağız ve Avcılar'ın bu talihini değiştireceğiz. Evinizin evladı olarak yanınızda olacağım. Dağ gibi Avcılar'ın arkasında duracağım. Bizim sözümüz bunların sözüne benzemez. Biz sözümüzü yerde bırakmamak için var gücümüzle çalışırız. 

1 NİSAN'I İŞARET ETTİ

1 Nisan'da Avcılar'da dönüşüm seferberliğini başlatacağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar Avcılar için çalışacağız. Avcılar'ın İstanbul merkezine uzaklığı 27 km uzaklığında. Avcılar'ın metrosu yok. Metrobüs ve otobüs dışında ulaşım imkanı yok. Bu Avcılar'ın kaderi mi? Tabii ki değil. Göreve gelir gelmez Halkalı'dan metroyu Avcılar'a bir durak daha uzatacağız. Tahtakale mevkiine de yeni metro hattı açacağız. Biz başladık mı bitiririz. Şantiyelerimize hafriyat kamyonu ile orayı doldurmayız. Söz veririz, sözümüzü de tutarız. Bizim farkımız bu.

Haberin Devamı

"METRONUN ULAŞMADIĞI İLÇE BIRAKMAYACAĞIZ"

Sadece Avcılar'da değil, İstanbul'umuzda çile haline gelmiş ulaşım sorununu çözebilmek için İstanbul'da metro ihalesi yaptılar ama ilerleme kaydedemediler. Modern şehirlerde olduğu gibi metro ağını güçlendirmeliyiz. İstanbul'da metronun ulaşamadığı ilçe bırakmayacağız. 25 sene önce inşa edilen kültür merkezi, nikah sarayı ve parklar kullanılıyor. Burada yapılan salona Avcılar sığmıyor. Bu Avcılar'a yapılan haksızlıktır, saygısızlıktır.

Her bir kardeşimin memleketinde izim var. Afet oldu, deprem oldu, yangın oldu oradaydım. 81 ilde sayısız tesis yapmış kardeşinizin. Avcılar'da da tesislerimizi kurmaya, yeni kapalı otoparklar yapmaya söz veriyorum. bu kültür ve spor merkezimizin inşasını bitirince ismini de milletimizin gururu milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu koyacağız. İnşallah Avcılar'a sözümüzün ilk eylem planları çerçevesinde tutmak için inşaatlarımızı başlatacağız.

Haberin Devamı

"İSTANBUL'DA DURAKLAMA DÖNEMİ BİTECEK"

İstanbul'da artık değişim vakti gelmiştir. Bu değişim sokaktan başlayacak, Avcılar'dan başlayacak. Bizi hep sokakta göreceksiniz. Çalışırken, koşarken, üretirken göreceksiniz. Ulaşım çilesini bitirirken, Avcılar'ı depreme hazırlarken göreceksiniz. Bizi al bayrağımız altındaki herkes için, gazilerimiz, şehitlerimiz için, sevginin, şefkatin, saygının tarafında göreceksiniz. Tuzla'da ne dediysek Avcılar'da da aynısını söyleyeceğiz. Yavrularımız için, gençlerimiz, annelerimiz için çalışacağız. İstanbul'u yeniden ehil ellere teslim edeceğiz. 31 Mart akşamı İstanbul'da duraklama dönemi bitecek yeniden yükseliş dönemi başlayacak.

 

AK Partinin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

KURUM: BİR METROBÜSÜ ALIP HATTA KOYMAKTAN ACİZ BİR YÖNETİM VAR

Konuşması sonrasında beraberindekilerle Marmara Caddesi'nde yürüyen Murat Kurum, esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Caddede yürüdüğü sırada Kurum'un yanına gelen ve Ambarlı Mahallesi'nde oturduğunu belirten bir kadın, metrobüste ve diğer toplu ulaşımda problem yaşadığını ifade ederek, “Her gün metrobüs bozuluyor, işe gidemiyoruz" dedi.

AK Partinin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

Kurum ise, “İnşallah eski İstanbul'u sizlerle birlikte geri alacağız. İstanbul'u basamak olarak görmeyeceğiz, İstanbul dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğiz. Gelince de işte bu çileyi, ulaşım çilesini bitireceğiz. Bir metrobüsü alıp hatta koymaktan maalesef aciz bir yönetim var. Metrobüslerimizi de alacağız. Avcılar'ın niye metrosu yok? Avcılar'a metroyu da getireceğiz. İstanbul'un 39 ilçesinde inşallah metrosu olmayan vatandaş, ilçemiz kalmayacak. 5 senede 17 kilometre metro yapılmış. 5 senede 17 kilometre yapılır mı?" dedi. Kadının, “Her gün kaldığımız yerlerin fotoğrafını çekip İBB'ye atıyoruz ama çözüm yok" demesi üzerine Kurum, “Sabredin" şeklinde yanıt verdi.

AK Partinin İBB Başkan Adayı Murat Kurum metrosu olmayan ilçeye müjdeyi verdi

DÖNER KESİP GAZETECİLERE İKRAM ETTİ

Kurum, ziyaret sırasında bir dönerciye de uğradı. Burada döner kesen Kurum, kendisini takip eden gazetecilere ikram etti.

Cadde boyunca esnafı ziyaret ederek ilerleyen Murat Kurum daha sonra Esenyurt ziyareti için Avcılar'dan ayrıldı.