Gündem Akşener iktidarı ve muhalefeti birlikte hedef aldı: Hacivat da Karagöz de memnun

Akşener iktidarı ve muhalefeti birlikte hedef aldı: Hacivat da Karagöz de memnun

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. İliç’teki maden faciasına değinen Akşener, 2022 yılında bölgeye giden parti heyetinin hazırladığı raporu ilgili kurumlara göndererek, söz konusu maden sahasındaki tehlikelere karşı iktidarı uyardıklarını belirterek “Ancak iktidar kulağının üstüne yatmayı tercih etti” dedi.

Akşener iktidarı ve muhalefeti birlikte hedef aldı: Hacivat da Karagöz de memnun

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl fitreyi 130 lira olarak belirlediğini hatırlatan Akşener, “Fitre üzerinden hesap ettiğimizde bile, açlık sınırı en düşük emekli maaşının 5 bin 600 lira üzerinde” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İktidarı ve ana muhalefeti eleştiren Akşener, “Biz aslında bir değil iki otokratik yapıya karşı mücadele ediyoruz. Bir taraf iktidarın günahlarını gizlemek için ana muhalefete yükleniyor, diğer taraf ise ana muhalefetin yetersizliğini gizlemek için iktidara yükleniyor. Ama bu orta oyununda sonuç hep aynı kalıyor. Hacivat, Hacivatlığından, Karagöz de Karagözlüğünden fevkalade memnun. Her iki tarafta da düşman kuvvet, İYİ Parti’dir” dedi.

İliç faciasına ağladı

Akşener, konuşmasında İliç’teki maden sahasında yaşanan heyelan faciasına değinirken “Niçin hep garipler kaçamıyor, niçin hep haksızlıklar bunlara oluyor” diye isyan etti. Akşener, Karacaoğlan’ın “Var git ölüm” şiirinden derlenen şarkıyı cep telefonundan salona dinlettiği sırada kürsüde hüngür hüngür ağladı. Akşener ağlarken, “artık bir şeyler değişmeli, ant olsun bunları değiştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Başkan İYİ Parti adayı

Akşener, CHP’nin yeniden aday göstermediği Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’i, Artvin adayları olarak tanıttı. Ayrıca, Nusret Cömert Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Muğla Milletvekili Metin Ergun da Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.