Gündem Alevler vadi içinde sıkıştırıldı

Alevler vadi içinde sıkıştırıldı

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya, Kemer’de orman yangınını söndürme çalışmaları dün de devam etti. Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Kemer yangınının dar kanyonlar arasında sıkıştırıldığını belirterek, ‘400 hektarlık alanda 2,5 gündür devam etmesine rağmen vadinin içi yanıyor’ dedi.

Alevler vadi içinde sıkıştırıldı

HABER MERKEZİ - Antalya’nın Kemer ilçesinde geçen pazartesi günü başlayan orman yangını, 4’üncü günü de geride bıraktı. Yangına müdahale dün de devam etti. Beydağı Sahil Milli Parkı’ndaki yangın nedeniyle ilçeyi çevreleyen tepelerde yoğun duman oluştu. Yangının önlenmesi ve yayılımının takibinde insansız hava aracı (İHA) da kullanıldı.  

Haberin Devamı

Sarp kayalıklar 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki,yangının bir vadinin içinde, 400 hektarlık alanda sürdüğünü belirterek, şunları dedi: “2,5 gündür devam etmesine rağmen vadinin içi yanıyor. Yangın 400 hektarı geçmeyen, önemli kısmı tamamen kayalık bir alanda. Arazi koşullarının derin vadiler, sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle bugüne kadar karadan müdahale edilememiştir. Yangın kısa dar kanyonların arasına sıkıştırılmış, etrafı kara araçlarıyla çevrilmiş, hava araçlarıyla bölge dövülmektedir. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yoktur. Boşaltılan köy, mahalle yoktur. Can kaybımız yok.” 

Silivri’de yangın  

Manisa, Alaşehir ilçesi kırsal Çarıkbozdağ Mahallesi’ndeki ormanda dün saat 11.00 sıralarında başlayan yangın rüzgârın etkisiyle büyüdü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın 1 saatte kontrol altına alındı. İstanbul Silivri’de dün akşam saatlerinde anız yakımı sırasında alevler ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Çanakkale’nin Sarıbeyli köyünde önceki gece başlayan orman yangını 16 saat sonra kontrol altına alındı. 

Haberin Devamı

Sekiz saatte 170 hektar küle döndü

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarında önceki gün bir tarlada çıkan yangın, ormana sıçradı. Müdahale sırasında Orman İşletme Müdürlüğü personeli biri dumandan etkilenen 3 kişi yaralandı. 8 saatte kontrol altına alınan yangında 170 hektar alanın zarar gördü. Kütahya- Eskişehir yolu 4’üncü kilometrede bulunan İnköy Mahallesi’ndeki bir tarlada dün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın bir seramik fabrikasına sıçradı. Yangın 2 saatte kontrol altına alındı. 

‘Kendi inisiyatifinizle müdahale etmeyin’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli itfaiye amiri Hasan Koyunlu, yangın çıktığının görülmesi halinde vatandaşların yapması gerekenleri anlattı. Koyunlu, şunları söyledi:

Kendi inisiyatifinizle kesinlikle olaya müdahale etmeye kalkışmayın.

Ani değişen rüzgâr herhangi bir koruması olmayan kişileri hayati tehlike altında bırakabilir.

Haberin Devamı

Eğer yangına çok yakınsanız hemen güvenli bir alana hareket edin, hızlı bir şekilde 112 numaralı acil çağrı hattını arayın.”

Yazarlar