Gündem Anadolu'da sel ve fırtına bir arada! 24 kentte alarm

Anadolu'da sel ve fırtına bir arada! 24 kentte alarm

20.05.2023 - 17:43 | Son Güncellenme:

Ankara-Kırıkkale kara yolu sağanak sonrası meydana gelen sel ve su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan birçok kentte de fırtına ve yağış etkili oldu.

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

Yağışlı sistem yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Ankara-Kırıkkale kara yolu sağanak ve dolu yağışı sonrası meydana gelen sel ve su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu kara yolunun Kırıkkale istikametinde ekiplerin yolu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor. (TRT Haber)

24 İLE TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Mayıs pazar günü için 24 ile turuncu ve sarı kodlu uyarı verdi.

Hakkari, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı yayınladı.

Ankara, Antalya, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muş, Nevşehir, Niğde, Tokat, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale için ise sarı kodlu uyarı yayınladı.

* SARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı

* TURUNCU: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

ZARA'DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU

Sivas'ın Zara ilçe merkezinde Kızılırmak Nehri yakınlarında öğle saatlerinde hortum çıktı. Hortum, civardaki binalardan birinin çatısını parçaladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Zara Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede kısa süreli etkili olan hortum nedeniyle bazı elektrik direklerinin devrildiği, 3 evle 4 ahırın da çatısının zarar gördüğü duyuruldu. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi. (Eraydın AYTEKİN/DHA)

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

NİĞDE'DE DOLU, TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

Niğde'de öğle saatlerinde etkili olan sağanağın ardından saat 15.30 sıralarında dolu yağışı başladı. Çevreyi beyaza bürüyen dolu nedeniyle patates ve mısır tarlaları ile bahçeler zarar gördü. Niğde Ziraat Odası Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda, "Bugün ilimizde etkili olan sağanakla birlikte Aktaş, Ovacık, Yeşilova ve Hüyük bölgelerimizde dolu etkili oldu. Bölge çiftçilerimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun" ifadelerini kullandı. (Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, DHA)

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

ADANA'DA DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı Adana’da da öğle saatlerinde şiddetli yağış etkili oldu. Merkez Seyhan ve Çukurova ilçesinde yaklaşık 2 saat süren yağış nedeniyle yollar göle döndü. Sağanak yağış, trafikteki sürücülere ve sokaktaki vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Baraj yolu çevresinde ana arterlerde su taşkınlarının yaşanmasıyla cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Ayrıca sağanak yağış nedeniyle merkez Çukurova ilçesine bağlı Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde asfalt çökmesi sonucu bir araçta çöken yola düştü. Kazada kimse yaralanmazken araç, itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı.

Öğle saatlerinde başlayan yağış şiddetini azaltırken yağışların 2 gün daha sürmesi bekleniyor. (İHA)

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

AKSARAY

Aksaray’da dün ve bugün aralıklarla devam eden yağmur halen etkisini sürdürüyor. Yağmur özellikle yüksek kesimlerde şiddetli olarak devam ediyor. Hava sıcaklığının 18 ile 20 derece arasında değiştiği Aksaray’da zaman zaman kısa süreli de olsa yağmur yerini güneşli havaya bırakıyor. Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, yağışlı havanın gün boyu etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. (İHA)

Haberin Devamı

Anadoluda sel ve fırtına bir arada 24 kentte alarm

ÇORUM

Aniden bastıran yağış nedeniyle ilçe merkezinde trafik akışı zaman zaman yavaşladı. Zaman zaman dolu yağışının etkili olduğu ilçede bazı sokak ve caddeler beyaza büründü. Sağanak yağış nedeniyle sokakları kaplayan sel suları vatandaşlara da zor anlar yaşattı. (İHA)