GündemAnayasa Mahkemesinden "özel istihdam büroları" kararı

Anayasa Mahkemesinden "özel istihdam büroları" kararı

29.03.2018 - 12:25 | Son Güncellenme:

Mahkeme, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve  uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini içeren İş Kanunu ile Türkiye İş  Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali için açılan davayı  reddetti

Anayasa Mahkemesinden özel istihdam büroları kararı

Anayasa Mahkemesi, İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali için açılan davayı reddetti.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkeme, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini içeren 6715 sayılı İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddeleriyle ilgili CHP'li Engin Altay, Levent Gök, Özgür Özel ve 122 milletvekilince yapılan iptal başvurusunu görüştü.

Anayasa Mahkemesi, itiraza konu kanun maddelerinin bir kısmının oy birliğiyle bir kısmının ise oy çokluğuyla Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

İptal taleplerinin reddine ilişkin Yüksek Mahkeme kararı, ResmiGazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

KEŞFETYENİ
Sağlık durumu kritik! 'Acil vasi atanması gerekiyor'
Sağlık durumu kritik! 'Acil vasi atanması gerekiyor'

Cadde | 16.06.2025 - 08:24

Nihal Candan'ın hastanede tedavisi devam ediyor. Dün hastanede doğum gününü kutlayan Nihal Candan'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Yazarlar