Gündem Ankara hava durumu (11 Ocak Cuma) Ankara'da bugün yağış var mı?

Ankara hava durumu (11 Ocak Cuma) Ankara'da bugün yağış var mı?

10.01.2019 - 23:04 | Son Güncellenme:

11 Ocak Ankara hava durumu Meteoroloji tarafından yayınlandı. Peki bugün Ankara'da hava nasıl olacak ve yağmur ya da kar yağacak mı?

Ankara hava durumu (11 Ocak Cuma) Ankarada bugün yağış var mı

Ankara'da günün hava durumu belli oldu. Bir süredir soğuk havanın etkili olduğu Ankara'da hafta sonu öncesi hava durumunu araştıran vatandaşlarımızın oldukça merak ettiği 11 Ocak Cuma Ankara hava durumunu sizler için derledik...

11 OCAK ANKARA HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu illerinin yağışlı geçeceği, yağışların sağanak ve yağmur şeklinde olacağı, rüzgarın Batı Karadeniz illerinde akşam ve gece saatlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 Km/Sa) eseceği, Çankırı, Ankara ve Kırıkkale illerinin gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte puslu, yer yer sisli geçmesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava ile birlikte mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın güney, güneybatılı yönlerden hafif ve orta kuvvette, Batı Karadeniz bölümünde akşam ve gece saatlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'de orta, yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda Aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Batı Karadeniz'de akşam ve gece saatlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir