Gündem Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama nereden yapılır?

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama nereden yapılır?

09.11.2015 - 22:08 | Son Güncellenme:

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama nereden yapılır

Ülkemizde gelişmiş şehirlerde büyük ilçelerde ya da illerde ulaşımı sağlamak hiçte kolay değildir. Bu şehirlerde ulaşımı sağlamak için her birey en az 2 sefer yapar. Dolmuşla, vapurla, tramvayla her şekilde işe, okula ya da her hangi bir yere gitmek için bu ulaşım araçları kullanılır. Hele ki bir ailede bu ulaşım araçlarını hemen hemen tüm aile bireyleri kullanmaktadır. Okula giderken, işe giderken bu araçları kullanmaktadırlar. Yetişmeleri gereken yerlere gitmek için iki sefer yaptıklarından daha erken kalkmaları, yola daha erken çıkmaları gerekir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Duraklarda dolmuş beklemek, çok kısa bir süre içinde aracı kaçırmak oldukça sıkıcı bir durumdur. Bu sebeple her aile kendi şahıslarına özel bir arabaları olsun ister. Ya da kısa mesafede ise en azından bir motorları olmaları gerekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç doğrultusunda da bir araç almaya karar verirler. Günümüzde bir evde iki kişinin bile aracı olduğu zamanda hiç olmayan ailelerin bir araba almak en büyük temennileridir.

Ancak ülkemizde ne yazık ki her aile son model araç alacak kadar maddi açıdan yeterli değildir. Çocukların masrafı, ödenecek faturalar oydu buydu derken para yetiştirmek oldukça zordur. Bu nedenle ailelerin pek çoğu ikinci el arabalara başvurmuştur. Çareyi ikinci el araba almakta bulan vatandaşlar bu sayede hem araç sahibi olacaklar hem de bütçelerini çok fazla zorlamamış olacaklardır. Lakin ikinci el araç almadan öncede aracın her yönünü iyi bir süzgüden geçirmek gerekir. Sizden önce olan araç sahibi acaba araç ile herhangi bir ceza aldı mı, aracın sigortaları tam mı, plakaya yazılan bir ceza var mı gibi bunlara benzer daha pek çok soru ikinci el araç alacak olan vatandaşların kafalarını meşgul etmektedir. Bu sorulara yanıt olarak gelişen ve ilerleyen internet teknolojisinin bizlere sunmuş olduğu olanaklardan yararlanmak en akıllıca yöntemlerden biri olur. Dünya çapında kendini daima yenileyen ve hiç durmadan ilerleyen internet teknolojisinin vatandaşlara sunmuş olduğu imkânlar gözle görülecek kadar büyüktür. Bu ilerleyen teknolojinin kullanıldığı hayatımızda ki sorulara cevap olması bizleri sevindirir. Yazımızda da bahsetmiş olduğumuz üzere bu soruların yanıtlarını yine internet aracılığı ile bulabilmekteyiz.

Haberin Devamı

Alacak olduğumuz aracın ve plakasının sorgulamasını çok kısa bir süre içinde internet aracılığı ile yapabiliriz. Bu online hizmetten yararlanabilmek için öncelikle en yakınınızda bulunan bir merkez PTT şubesine gitmeniz gerekir. Görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirttikten sonra T.C. kimlik numaranız ile bu şifreye sahip olabilirsiniz. Sonrasında ise e-Devlet resmi sayfasına şifreniz ve de T.C. kimlik numaranız ile giriş yapmalısınız. Ana sayfaya giriş yaptıktan sonra sol üst köşede bulunan e-Hizmetler kısmından araç ve plaka sorgulama alt başlığını bulunuz. Ve üzerine tıklayınız. Bu aracın plakasını yazarak üzerine kayıtlı bir ceza olup olmadığını ya da araç ve plaka hakkında en ayrıntılı bilgileri dahi öğrenebilirsiniz.