Gündem Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama online işlemleri!

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama online işlemleri!

17.11.2015 - 20:49 | Son Güncellenme:

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri online işlemler arasında yer alır. Bu işlemleri yaparak araç hakkında her bilgiye ulaşabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Araç vergi sorgulama ve plaka sorgulama online işlemleri

Araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan sorunlara yönelik olarak kamu kurumları tarafından dijital hizmetler sunuluyor. Özellikle de günümüzde araç alımlarında karşı karşıya kalınan hasar bilgisi sorunları için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti sunulurken, çalıntı araç durumlarına karşı plaka sorgulama hizmeti sunuluyor. Araç alacak kişilerin son derece pratik ve kolay bir şekilde aracın çalıntı olup, olmadığı bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan ve aynı zamanda da aracın tüm yasal bilgilerine internet üzerinden erişim sağlayabilme imkanı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetinden internete erişim sağlanabilen her yerden erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte internete bulunulan her yerden erişim sağlanabiliyor olması, dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulaması ile araç yasal bilgilerine en kolay şekilde ulaşılabilmesini sağlıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online araç sorgulama hizmetinden sadece e-Devlet sistemini kullanarak, yararlanılabiliyor. Araç alacak kişiler internete erişim sağlayabildikleri her yerden dijital platform üzerinde bulunan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, güncel araç bilgilerini öğrenebilecekleri bu hizmetten faydalanabiliyor. Türkiye’de internet hizmetlerine ağırlık veren kamu kurumlarının dijital platform üzerinde oluşturmuş oldukları online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sisteminden vatandaş, çok daha güvenli ve çok daha hızlı bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu araç sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte vatandaşlar, internete erişim sağlayabildikleri her yerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet portalı içerisinde yer alan online araç sorgulama hizmetinden yararlanabiliyor. Böylelikle artık internet kolaylığında vakit kaybetmeden en güncel araç bilgilerine ulaşarak, aracın çalıntı olup olmadığı bilgilere en ayrıntılı döküm şeklinde ulaşıyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde yapılacak her işlem için kimlik doğrulaması gerekli olduğundan vatandaşların, internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki araç sorgulama işlemi içinde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşların öncelikli olarak dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresini kullanarak e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasına ulaşması gerekiyor. Daha sonra ise sisteme giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet kimlik doğrulaması işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar e-hizmetler sayfası altında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmet sayfasından son derece pratik bir şekilde güncel araç bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda vatandaşların plaka sorgulama işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sisteminde yer alan hizmet sayfasında yapabilmeleri için sorgulamak istedikleri aracın plaka bilgisini girmeleri yeterli oluyor.