Gündem Arpa şehriye salatası nasıl yapılır?

Arpa şehriye salatası nasıl yapılır?

30.04.2018 - 17:20 | Son Güncellenme:

Herkesin aklına genellikle arpa şehriye denildiğinde şehriyeli pilav gelir. Arpa şehriye pirinç pilavına renk katacak bir ara unsur olarak görülür. Bir anlamda yemeğin yardımcı oyuncusu konumundadır. Oysa ki arpa şehriye ile yapılabilecek pek çok lezzetli tarif bulunmaktadır...

Arpa şehriye salatası nasıl yapılır

Arpa şehriye ile neler yapılabilir?

Haberin Devamı

Arpa şehriye aslında ikinci plana atıldığı pilavda baş role de getirilebilir. Sadece arpa şehriye ile pilav yapılabilir. Pişirirken normal pirinç pilavındaki uygulamalar geçerlidir. Ek olarak arpa şehriye pilavına farklı bir lezzet katabilmek için pilavı pişmek üzereyken su ekleyip ocakta bıraktığınızda, az pişmiş kırmızı et veya az haşlanmış tavuk ilavesi yapılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus et veya tavuğun az pişmiş olmasıdır. Aksi halde bu etapta pişmiş tavuk veya et kullanıldığında pilavın kaynayan suyunun içinde tavuk veya et iyice yumuşayacaktır.

Arpa şehriyeli salata tarifi

Arpa şehriye ile pilav dışında salata da yapılabilmektedir. Bu salataya eklenecek olan çeşitli garnitürler ve ek malzemeler ile salatayı yapan kişi yaratıcılığını konuşturabilir, güzel bir soğuk meze ortaya çıkarabilir.

Haberin Devamı

Arpa şehriyeli salata için malzemeler

· Bir su bardağı arpa şehriye

· Bir su bardağı kadar su

· Bir tutam tuz

· Tereyağı

· Arpa şehriye pişirilip soğutulduğunda eklenmek üzere seçilebilecek çeşitli malzemeler (Bu tarif için az yağda kavrulmuş taze mantar, kırmızı kapya biber, taze maydanoz seçilmiştir.)

Arpa şehriyeli salata nasıl yapılır?

Öncelikle arpa şehriye salatasına lezzet vermesi için bir kaşık kadar tereyağı kızgın tencerede eritilir. Daha sonra bir su bardağı arpa şehriye bu tereyağının üzerinde haşlanırken hamur olmasın diye birkaç kez çevrilir. Daha sonra arpa şehriyemizin üzerine haşlanması için önceden ılık hale getirilmiş su eklenir ve tencere ağzı hafif açık kalacak şekilde haşlanmaya bırakılır. Makarna mantığında haşlandıktan sonra arpa şehriye hafif sert kıvama gelip piştiğinde tencereden alınıp süzülür. Daha sonra soğumaya bırakılır.

Soğuyan arpa şehriyenin üzerine mantar, maydanoz ve kırmızı kapya biber eklenip iyice harmanlanır. Daha sonra servise hazırlanır. Afiyet olsun...