Gündem ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Mayıs celp dönemi askerlik yerleri celp ve sevk tarihleri son durum 2022

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Mayıs celp dönemi askerlik yerleri celp ve sevk tarihleri son durum 2022

24.04.2022 - 18:16 | Son Güncellenme:

Askerlik yerleri sorgulama ekranı 2022! Mayıs celp döneminde silahaltına alınacak olan yükümlüler askerlik yerleri ne zaman belli olacak sorusuna yanıt arıyor. Seçim ve sınıflandırma sonuçlarının açıklanmasının ardından askerlik hizmetini yerine getirecek olan bireyler birlik veya kışlalara sevk tarihlerini öğrenecekler. Peki Mayıs celp dönemi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK Mayıs celp dönemi askerlik yerleri celp ve sevk tarihleri son durum 2022

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Mayıs celp döneminde silahaltına alınacak olan yükümlüler seçim ve sınıflandırma sonuçlarını merak ediyor. Askerlik hizmetini yedek subay, yedek astsubay, ya da er statüsünde mi yerine getireceği sınıflandırma sonuçlarının ardından belli olacak. Mayıs celp döneminde bedelli askerlik hizmetini yerine getirecek olan bireylerde katılacakları birlik ve kışlaları öğrenecek.

Haberin Devamı

2022 MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs celp dönemi askerlik yerleri 29 Nisan tarihinde e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Adaylar e-Devlet üzerinden Yedek subay sınıflandırma sonucu, Er Sınıflandırma sonucu veya bedelli askerlik sorgulama ekranları üzerinden katılacakları birlik ve tarihleri 29 Nisan tarihinden itibaren görüntüleyebilecek.

Silahaltına alınacak olan yükümlüler sevk belgesinin alınabileceği tarihlerde e-Devlet üzerinden "Kovid-19" anketini doldurup yönlendirilecekleri sağlık kuruluşunda Kovid-19 testlerini yaptıracak.

Test sonucu negatif çıkan adaylar sevk bitim tarihine kadar e-Devlet üzerinden sevk belgelerini alacak

ASKERLİK YERLERİ E-DEVLET SORGULAMA EKRANI