Gündem Asla tereddüt etmem!

Asla tereddüt etmem!

06.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuk cinayetleri sonrası gündeme gelen idam cezasına Aile Bakanı İslam’dan destek geldi. İslam, idam cezasında tereddüt etmeyeceğini ancak, mevcut yasaların buna izin vermediğini söyledi

Asla tereddüt etmem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, son dönemde artan çocuk cinayetlerine ilişkin, “Yasalarımız müsaade etse bu tür suçlar için idam kararıyla ilgili bir anne, bir kadın, hatta bir bakan olarak idam cezasını istemekte asla bir tereddüt göstermeyeceğimi bilmenizi arzu ederim” dedi. Bakan İslam, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Kampı’na katılmak için Sakarya’ya geldi. Bakan İslam, burada Türkiye’de son dönemde artan çocuk cinayetlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

‘Yasada tedavi var’
Çocuk cinayetlerinin failleri için idam cezasına tereddüt etmeden onay verebileceğini belirten İslam, cinayet faillerinin mahkemeden çıkan karara bağlı tedavi edilebileceğini bildirirken şunları söyledi:
“Yasalarımız müsaade etse bu tür suçlar için idam cezası gelmesinde asla bir tereddüt göstermeyeceğimi bilmenizi arzu ederim. Getirmeye çalıştığımız yasanın içerisinde bu konu var. Cezaevlerinde nasıl bir uygulama olacağı bir alt meseledir. Onu Adalet Bakanlığı düşünür, çalışır. Ancak, bizim getirmeye çalıştığımız yasanın içerisinde tedavi maddesi var. Mahkeme gerekli görürse, failin hastalık sonucu bu cürümü işlediğine karar verirse hâkim tedavi teklif edebilir.”

Fail yaklaşamayacak
Bakan İslam cinsel istismar konusunda yasa tasarısı hakkındaki soruları yanıtlarken bu tür fiillerde, faillere en yüksek cezaların verilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Bakan İslam, “Bu tür fiilleri işleyen failleri, çocukların bulunduğu mekânlara yaklaştırılmaması, çocuklarla ilgili meslek gruplarında çalışıyorlar ise bu meslek gruplarını artık icra edememeleri söz konusu. Mağdurların bu suçu işleyen bir kimseyle evlendirilmesi şu an zımnen mümkün. Böyle bir şey yok ama zımnen var. Bu da ortadan kalkıyor” dedi.