Gündem Atatürk’e hakarete gözaltı

Atatürk’e hakarete gözaltı

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Atatürk’e hakarete gözaltı

Anıtkabir’de çektiği görüntüsünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden genç kız hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Adresi tespit edilen Safiye İnci adındaki genç kız, polis tarafından gözaltına alındı. Safiye İnci gözaltına alınmadan önce yüzünü gizlediği ikinci bir video paylaşarak, herkesten özür diledi.

Soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Anıtkabir’de Atatürk’e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan kişiyle ilgili Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Adının Safiye İnci olduğu belirtilen genç kız, Anıtkabir ziyaretinde çektiği videoda, Atatürk’ü sevmediğini söyleyerek ağır hakaretlerde bulunuyor.

Özür diledi

Genç kız, videonun yayılmasının ardından sosyal medyada büyük tepki topladı. Tutuklanması için çağrı yapılan genç kız, paylaşımların çoğalmasının ardından pişman olduğunu belirttiği bir video yayınladı.

Haberin Devamı

Görüntüleri kendisinin görüşlerine saygı duymayan bir arkadaşına inat olsun diye çekip sadece ona yolladığını ifade eden İnci arkadaşına kızdığı için kötü kelimeler kullandığını dile getirdi. Genç kız şunları söyledi:

“Bu videoyu çekip sadece ona attım. Sosyal medya hesabında paylaşmış. Bu gittikçe yayıldı. Ben de açıkçası şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Ama söylediğim kelimelerden dolayı herkesten çok özür diliyorum. Ama dediğim gibi ben zaten saygı duymasam Anıtkabir’e gitmezdim. Anıtkabir’e gittim ama o söylediğim kelimeler sadece sinirle olan şeydi. Çünkü o da benim görüşüme saygı duymamıştı. O yüzden söyledim. Ailemden de çok büyük tepki aldım. Arkadaşlarımdan da yakın çevremden de... Çok özür diliyorum. Çok çok herkesten özür diliyorum.”

Halasına gelmiş

Safiye İnci hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmanın ardından polis ekipleri çalışma başlattı. Şüpheli İnci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından Demetevler semtinde belirlenen adreste yakalandı. Gözaltına alınan İnci, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. Erzurum’un İspir ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen 23 yaşındaki İnci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince halasının Demetevler semtindeki evinde gözaltına alındı. İnci’nin, 19 Temmuz’da akrabalarını ziyaret için başkente geldiği öğrenildi.