Gündem Atilla Saral’ı bıçaklamıştı! Saral tazminat davasını kazandı

Atilla Saral’ı bıçaklamıştı! Saral tazminat davasını kazandı

07.12.2021 - 13:50 | Son Güncellenme:

Eski manken ve oyuncu Atilla Saral, trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanmıştı. Açılan dava sonrası 3 ay 22 gün hapis cezası alan sanık, Saral’ın açtığı tazminat davasını da kaybetti. Mahkeme sanık Ata Oğuz’u Atilla Saral’a yasal faiziyle birlikte ödemesi şartıyla 5 bin lira tazminata hükmetti.

Atilla Saral’ı bıçaklamıştı Saral tazminat davasını kazandı

Damla GÜLER / İSTANBUL- Eski manken ve oyuncu Atilla Saral İstanbul Etiler’de 3 Kasım 2011’de otomobiliyle Akmerkez’e doğru giderken aynı istikamete giden Ata Oğuz ile yol verme nedeniyle tartışmaya başladı. Küfürleşen ikili, daha sonra kavga etmeye başladı. Kavga esnasında Saral, Oğuz’a yumruk attı. Bunun üzerine Oğuz yanında bulunan bıçakla Saral’ı bacaklarından ve sırtından bıçakladı. Birbirinden şikayetçi olan ikiliye karşılıklı, “kasten yaralama” suçundan dava açıldı. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonunda Atilla Saral, “kasten yaralama” suçundan bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına karar verdi. Sanık Ata Oğuz ise mahkeme tarafından, “kasten yaralama” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı da para cezasına çevirdi.

Haberin Devamı

YARGITAY KARARI BOZDU

Atilla Saral’ın avukatı Levent Karakoç’un itirazı üzerine kararı inceleyen Yargıtay Ceza Dairesi, kararın bozulmasına karar vererek dosyayı yeniden mahkemeye gönderdi. Yeniden yapılan yargılama sonunda sanık Ata Oğuz, “kasten yaralama” suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Ceza bu kez para cezasına çevrilmedi.

SARAL TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI

Alınan kararın ardından Saral’ın avukatı Levent Karakoç bu kez sanık Ata Oğuz’a manevi tazminat davası açtı. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme sanık Ata Oğuz’un Atilla Saral’a dava tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte 5 bin lira maddi tazminat ödemesine karar verdi.