Gündem Ayhan Bora Kaplan soruşturması... Şube Müdürü Kerem Gökay Öner hakkında karar

Ayhan Bora Kaplan soruşturması... Şube Müdürü Kerem Gökay Öner hakkında karar

16.05.2024 - 19:01 | Son Güncellenme:

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada gizli tanık olan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik'in, bazı siyasi isimlere emniyet içinden kumpas kurulmaya çalışıldığına ilişkin iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gizli tanığın iddialarında adı geçen ve Ayhan Bora Kaplan'ı yurt dışına kaçmak isterken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alanlar arasında bulunan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Komiser Ufuk Gültekin ile Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, önceki gün gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bu sabah da Serdar Sertçilik'in yurt dışına kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla 3 sivil ve yine 1 komiser daha gözaltına alındı.

Haberin Devamı

'Suç işlemek için anlaşmak', 'Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından yürütülen soruşturmada gözaltındaki 8 kişiden, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, ifadesinin ardından 'yurt dışı çıkış yasağı' şartı ile serbest bırakıldı. Öner'in, mevcut delil durumu gözetilerek savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Diğer 7 kişinin işlemleri ise sürüyor. Ayrıca, iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin incelemesi de devam ediyor.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan soruşturmaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Devam eden soruşturma kapsamında şüphelilerden K.G.Ö. 'yurtdışına çıkış yasağı' adli kontrolü uygulanarak mevcut delil durumuna göre serbest bırakılmıştır. Soruşturma kapsamında halen gözaltında 7 şüpheli bulunmaktadır. Tüm şüphelilerin dijital materyal incelemeleri devam etmektedir. Şüphelilerle ilgili Masak raporu temin edilmiştir. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına yönelik işlemler Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Tem Şube Müdürlüğü’nce yapılmaktadır. Soruşturmaya titizlikle devam olunmaktadır."