Gündem Azerbaycan milletvekili CNN TÜRK'te konuştu: Haklı mücadelemizi savunacağız

Azerbaycan milletvekili CNN TÜRK'te konuştu: Haklı mücadelemizi savunacağız

19.09.2023 - 23:21 | Son Güncellenme:

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva CNN TÜRK'te yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Paşayeva yaptığı açıklamada, "Karşımızdaki işgalci zihniyet her zaman bizi operasyonlara mecbur bıraktı." dedi.

Ganire Paşayeva'nın yaptığı açıklama şöyle; Allah Mehmetçiğimize yardımcı olsun. Azerbaycan'ın uluslararası hakkıdır. Biz kendi topraklarımızda bu Ermenistan destekli, silahlı güçlerine karşı antiterör operasyonlarına başladık. Karşımızdaki işgalci zihniyet her zaman bizi operasyonlara mecbur bıraktı. Anlaşma imzalandı, Ermenistan bundan geçen 4 yıl içinde hiçbir şey yapmadı. Azerbaycan topraklarından Ermenistan çıkacak bunu açıkça söyledi. Ama Ermenistan bunları yapmadı.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz, ABD'de birçok güçlerden destek aldı Ermenistan. Azerbaycan devamlı bu çağrıyı yaptı: Artık sabrımızı zorluyorsunuz. Mayınların haritasını vermediler bize, mayınları temizlediğimiz bölgelere tekrar mayın döşediler. Bu gibi terör eylemlerini daha da artırdı. Bu yaptıkları terör bardağı tamamen taşırdı. Azerbaycan antiterör operasyonlarına başladı. Azerbaycan cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı. Antiterör Azerbaycan'ın hakkıdır. Bir tek şart bunu durdurabilir, bütün silahlarını bırakacaklar. Bizim topraklarımızda Ermenistan kökenli asker kalmayacak. Biz haklı mücadelemizi savunacağız.

Türkiye dışında bu konunun bu bölgede adaletli şekilde çözülmesini hiçbir güç istemedi. Adil biçimde, uluslararası kararların kabulü hiç kimse istemedi, destek olunmadı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, “Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Ermenistan-Azerbaycan arasındaki son olumsuz gelişmeyi kınıyorum bölgedeki gelişmelerin süratle sona ermesini temenni ediyorum” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ’da başlattığı askeri operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan gayrimeşru Ermeni silahlı unsurlarca Azerbaycan ordusu mensuplarına ve güvenlik görevlilerine yönelik uzun süredir devam eden silahlı saldırılar ve provokasyonlara karşı, Azerbaycan ordusu tarafından bugün münhasıran askeri unsurların hedef alındığı bir anti-terör operasyonu başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın kendi egemen toprakları üzerine gerekli tedbirleri almak durumunda kaldığı belirtilen açıklamada, “İkinci Karabağ Savaşı’nın sona ermesinden bu yana geçen yaklaşık üç yıllık sürede sahadaki duruma ilişkin olarak sürekli dile getirdiği meşru ve haklı endişelerin giderilmemesi neticesinde Azerbaycan, kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kalmıştır. Azerbaycan ile Ermenistan arasında bugüne kadar titizlikle yürütülen kapsamlı görüşme sürecinin sonuç odaklı olarak devamının sağlanmasının, bölgede barış, güvenlik, refah ve kalıcı istikrarın tesisi için yegane yol olduğuna inanıyoruz” denildi.