Gündem ‘Azimli, çalışkan ve alçak gönüllü’

‘Azimli, çalışkan ve alçak gönüllü’

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Valiliği’ne atanan Davut Gül, ilk mesajında “16 milyon hemşehrimizin gönlünü fethetmek için yorulmadan çalışacağız” dedi. Yakın çevresi ise Gül’ün ‘‘azimli, çalışkan, alçak gönüllü ve mütevazı” olduğunu belirtiyor.

‘Azimli, çalışkan ve alçak gönüllü’

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasının ardından boşalan İstanbul Valiliği görevine Davut Gül getirildi. Yeni vali için arkadaşları, “Azimli, çalışkan, alçak gönüllü ve mütevazı” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün İstanbul Valisi olarak atandığını duyurdu. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır” denildi. Böylelikle İstanbul’un 27’inci valisi Gül oldu. İstanbul’un yeni valisini arkadaşları Milliyet’e anlattı.

‘Başarılı olacaktır’

Vali Gül ile aynı dönem üniversite okuyan ve dostlukları sonra da devam eden avukat Mehmet Ali Önal, “Her zaman duyarlılığı yüksek olan bir isimdi. Çalışma hayatında da disiplinli, başarılı ve her şeyden de önemlisi liyakata önem veren biri olduğunu söyleyebilirim. Yeni görevini de çok başarılı olacağına ve bu görevi layıkıyla yürüteceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gül ile aynı dönem üniversite okuyan isimlerden biri de avukat Şerafettin Gücü. Gücü de, Gül ile ilgili şunları aktardı: “Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği kuruldu ve bu derneğin başkanlığını ilk yapan isim Davut Gül’dü. Bu dernekte öğrencilere yönelik sosyal çalışmalar yapılıyordu. Davut Gül de, başkanlık yaptığı bu dönem çok azimli ve çalışkandı. O dönemki çalışkanlığı ve azmine hayrandım. Sosyal yanı çok fazlaydı ve öğrencilerin sosyalleşmesi için çok çalışıyordu. Her ay bir konu belirliyor ve bu konuyla ilgili konuşmacılar getiriyordu. Sonra da kendisiyle sık sık görüştük ve dostluğumuz devam etti. Sonraki yıllar da şunu gördüm; öğrencilik yıllarındaki azim ve başarısı görev sürecince de devam etti ve her zaman kucaklayıcı bir yanı vardı.”

‘Çevresiyle uyumlu’

Gül ile aynı dönem okuyan ve bir devlet kurumunda genel müdürlük yapan Murat Sağlam da, Gül’le ilgili şunları söyledi: “Davut, üniversitede benim iki üst dönemimdi. 1998 yılında başlayan dostluğumuz bugün hâlâ devam ediyor. Davut için şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, görebileceğiniz en alçak gönüllü ve mütevazı insan. Çevresiyle oldukça uyumlu ve kucaklayıcı biri oldu hep. Vatan ve millet sevdalısı aynı zamanda da çok çalışkan biri.”

Davut Gül kimdir?

1974’te Erzurum’un Horasan ilçesinde doğan Davut Gül, ilk ve orta öğrenimini Horasan’da, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi’nde bitirdi, Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2000’de Gaziantep’te kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Gül, Muğla Kavaklıdere, İzmir Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere’de yurt dışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli - Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 2003-2005 Siirt Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-2009 yıllarında Sivas Gürün Kaymakamı olarak görev yapan Gül, Türk İdareciler Derneği tarafından 2009’da “Yılın Kaymakamı” seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü’ne layık görüldü. Manisa Gördes ve Sivas Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015’te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Gül, 2016-2018 yılları arasında Sivas Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliğine 26 Ekim 2018’de atanan Gül, evli ve iki çocuk babası.

Haberin Devamı

‘Yorulmadan çalışacağız’

Haberin Devamı

Vali Gül, atamasından sonra Twitter hesabında yaptığı ilk paylaşımda, “Şehirlerin sultanı atanmamdan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ederim. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın liderliğinde 16 milyon hemşehrimizin gönlünü fethetmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Allah mahcup etmesin…” ifadelerine yer verdi.