Gündem Babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum

Babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, dün partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum

HABER MERKEZİ - Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüzük değişikliği ile ilgili sözleri için “Elimde tuttuğum Tutum Belgesi. Partinin ve Türkiye’nin sorunlarına nasıl baktığımızı ifade ettik. Genel Başkanımız bazı ifadeler kullandı tüzükle ilgili, yüzde 80’i bunun içinde var. Genel başkan olduğum takdirde, genel başkanın üyeler tarafından seçilmediği son seçim olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun “Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım” sözlerini eleştiren Özel, “Birincisi kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyeleri, CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeleri karar verecek.

Kurultaydan sonra tek sesliliğe ihtiyaç var, bunu zaten bütün delegelerimiz sağlayacak. Bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakının gereğidir. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum” dedi.

‘Tanju benim kardeşim’

Özel, önceki gün partisinin Düzce İl Kongresi çıkışında ise CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a haklarının geri verilip verilmeyeceği sorusuna, “Tanju benim arkadaşım, kardeşim. Bana kalsa ben Tanju’yu evimde yatırırım ama Parti Meclisi’nin vereceği bir karara genel başkanın bir şey söylemesi doğru değil” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Özel’in bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Özcan, “Teşekkür ederim Özgür Başkan. Duygu ve düşüncelerin için şükranlarımı sunuyorum. Kazanman için elimden geleni yapacağım” dedi.