Gündem Bakan Göktaş yıllar önce çalıştığı markette kasaya geçti: Buralara gelmemde önemli bir adım

Bakan Göktaş yıllar önce çalıştığı markette kasaya geçti: Buralara gelmemde önemli bir adım

25.05.2024 - 12:01 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Brüksel ziyaretinde lise ve üniversite yıllarında çalıştığı aile marketinde yıllar sonra yeniden kasaya geçerek satış yaptı. Bakan Göktaş, "Burası benim için çok kıymetli, buralara gelmemde önemli bir adım oldu" dedi.

Bakan Göktaş yıllar önce çalıştığı markette kasaya geçti: Buralara gelmemde önemli bir adım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika'nın başkenti Brüksel'in Schaerbeek semtinde, Belçika'ya Türk göçünün 60'ncı yılı kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Göktaş, Türk nüfusun yoğun olduğu mahallede yaşayanlarla bir araya geldi. Bakan Göktaş'a, Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ve Başkonsolos Umut Deniz de eşlik etti. Türkler'in işletmelerini ziyaret eden Bakan Göktaş, ailesine ait markete girdi, yeniden kasaya geçti. Bakan Göktaş, kasada satış yaptı ve alışverişe gelenlerle sohbet etti.

Bakan Göktaş, kasanın başında gazetecilere yaptığı açıklamada, liseye gittiği dönemde ailesinin bu marketi devraldığını belirterek, "1998 yıllarıydı, annem kardeşime hamileydi. Hafta sonu olduğunda burada çalışıyor, aileme destek oluyordum" dedi.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

24 sene sonra tekrar kasaya geçmenin kendisini duygulandırdığını, geçmişe götürdüğünü anlatan Bakan Göktaş, "Vatandaşlarla sohbet ederek, görüşerek, onları dinleyerek bir bakıma siyaseti burada öğrendim. Üniversiteyi bitirene kadar da cumartesi ve pazar burada çalışmaya devam ettim. Burası benim için çok kıymetli, buralara gelmemde önemli bir adım oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mahalledeki Fatih Camisi'nin lokalinde de Türklerle buluşan Bakan Göktaş, doğup büyüdüğü kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Göktaş, Brüksel'deki Türk toplumu ile gönül bağının her zaman devam ettiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sizlerin bir kızı, kardeşi olarak her zaman gönlüm sizlerle olacak" dedi.

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Belçika'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü destek çıktığını anımsatan Bakan Göktaş, Erdoğan'ın da selamını getirdiğini belirtti.