GündemBalyoz’da fotoğraflı savunma

Balyoz’da fotoğraflı savunma

03.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen Balyoz Davası’nda Tuğamiral Şafak Yürekli, savunma yaptı

Balyoz’da fotoğraflı savunma

166 gündür tutuklu bulunduğunu belirten Yürekli, “Suga Harekat Planı” kapsamında 3 Ocak 2003’te Aksaz’da yapıldığı iddia edilen toplantıya katılmadığını söyledi. Yürekli, iddia edilen tarihte TCG Giresun Fırkateyni’nin Gemi Komutanı olarak İsrail-Türkiye ve ABD’nin 30 Aralık 2002- 3 Ocak 2003 tarihleri arasında ortaklaşa icra ettiği Güvenilir Denizkızı tatbikatı kapsamında İsrail’de olduğunu söyledi.

Şimdi ne değişti?
Yürekli, kaptanı olduğu geminin Hayfa Limanı’ndaki fotoğraflarını ve dönemin İsrail Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu’yla çekildiği fotoğrafı mahkemeye delil olarak sunarak dijital komploya maruz kaldıklarını öne sürdü. 1. Balyoz Dava dasyası içinde yer alan “Amiral Listesi” ve “Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Listesi”nde isminin geçmesine rağmen o dönem soruşturmaya çağrılmadığına dikkat çeken Yürekli, “Şimdi ne değişti ya da aleyhime hangi hukuki delil bulundu da ben suçlandım?” ifadelerini kullandı.

Balyoz’da fotoğraflı savunma
KEŞFETYENİ
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu

Cadde | 12.05.2025 - 00:54

Beyazıt Öztürk, Hadise, Gökhan Özoğuz ve Melike Şahin’in jüri koltuğunda oturduğu O Ses Türkiye’de büyük finali yapıldı.

Yazarlar