Gündem Barut izi nedir, nasıl bulaşır?

Barut izi nedir, nasıl bulaşır?

24.06.2021 - 10:56 | Son Güncellenme:

Necla - Metin Büyükşen cinayeti ile ilgili bağlantılı olarak barut izi araştırılıyor. Barut izi nedir, barut izi nasıl bulaşır? Öldürülen çiftin oğlu ve gelininde tespit edilen barut izi şüpheleri üzerine çekti. Peki, barut izi bulaşır mı?

Barut izi nedir, nasıl bulaşır

Barut izi nedir, nasıl bulaşır? Müge Anlı'da aydınlatılmaya çalışılan Büyükşen cinayetinde şüpheler çiftin büyük oğlu, gelini ve kızının üzerinde. Üç kişinin üzerinde çıkan barut izi şüphelerin asıl sebebi. Peki, barut izi nasıl bulaşır?

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE BARUT İZİ KİMLERDE ÇIKTI?

Programda yer alan Adli Tıp Uzmanı Prof Dr. Şevki Sözen de barut izi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Barut izi ile ilgili bir harita çıkarıldığını anlatan Sözen katilin hangi elini kullandığının bu test sonucunda anlaşıldığını ifade ediyor. Sözen, "Barut izi, silahı kullanan kişi sağ elini kullandıysa vücudunun ve yüzünün sağ tarafında olur" diye konuştu.

Öldürülen çiftin kızı Büşra Büyükşen'in giysilerinde barut izine rastlandı. Uğur ve Betül Büyükşen çiftinde ise barut izi hem ellerinde, hem yüzlerinde hem de elbiselerinde rastlandı.

BARUT İZİ NASIL BULAŞIR?

Ateşli silah ateşlendiği zaman patlayan fişek ve fişek kapsülü içerisindeki patlayıcı madde artıkları ile silahın çalışması esnasında kovan, kapsül, mermi çekirdeği ve silahın hareketli bazı parçalarından koparak ayrılan metal parçalarından oluşan basınç ile atmosfere yayılarak çevreye bulaşırlar.