Gündem BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, HANGİ GÜNLER 2022? || Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor ve bayram tatili 9 gün mü?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, HANGİ GÜNLER 2022? || Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor ve bayram tatili 9 gün mü?

29.06.2022 - 07:13 | Son Güncellenme:

Bayram tatili ile ilgili önemli açıklama dün kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ile bayram tatilini takip eden günler arasında kalan çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin olacağını açıkladı. 9 günlük tatilinin kimleri kapsadığı merak ediliyor. Peki bayram tatili kaç gün? 2022 Kurban Bayrmaı tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, HANGİ GÜNLER 2022 || Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor ve bayram tatili 9 gün mü

Bayram tatili son dakika gelişmeleri gündemde yakından takip ediliyor. Kurban Bayramı ve 15 Temmuz bu sene aynı haftaya denk geliyor. İki resmi tatlinin birleştirilip birleştirilmeyeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan izin açıklaması geldi. Peki Kurban Bayrmaı ne zaman başlıyor ve bitiyor? Bayram tatili birleşti mi, 9 günlük tatil kimleri kapsıyor?

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ BİRLEŞTİ Mİ?

Kurban Bayramı ve 15 Temmuz resmi tatili arasında kalan günler için bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ KİMLERİ KAPSIYOR?

İdari tatil, sadece devlet memurlarının faydalanabildiği ancak özel sektör çalışanlarını etkilemeyen izin türüdür. İznin kullanılması durumunda çalışanın maaşından kesilmesi veya yıllık izinden düşülmesi söz konusu değil.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

2022 Kurban Bayramı tatili Kurban Bayramı Temmuz ayında kutlanacak.

Kurban Bayramı Arefe günü 8 Temmuz 2022

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI 1. GÜNÜ: 9 TEMMUZ 2022

KURBAN BAYRAMI 2. GÜNÜ: 10 TEMMUZ 2022

KURBAN BAYRAMI 3. GÜNÜ: 11 TEMMUZ 2022

KURBAN BAYRAMI 4. GÜNÜ: 12 TEMMUZ 2022

İdari izin kullananlar bu sene 15 Temmuz resmi tatili,  Kurban Bayramı tatili ve arefe günü ile beraber 9,5 izin yapacaklar.