Gündem BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU, perşembe ve cuma günleri birleşti mi? 2022 BAYRAM TATİLİ ne zaman başlıyor, bitiyor, toplam 9 gün mü?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU, perşembe ve cuma günleri birleşti mi? 2022 BAYRAM TATİLİ ne zaman başlıyor, bitiyor, toplam 9 gün mü?

17.04.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Bayram tatili merak ediliyor. Milyonlarca vatandaş her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram tatilinin kaç gün ve ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Yılın ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı bu yıl hafta içi günlerine denk geliyor. Durum böyle olunca da bayram tatili hangi gün başlıyor, hangi gün bitiyor, 9 gün mü sürecek soruları peş peşe geliyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı bayram tatilleri hafta sonu ile birleştirildi. Peki bu yıl bayram tatili kaç gün olacak? İşte bayram tatili ne zaman, hangi günleri kapsıyor sorularının yanıtları...

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU, perşembe ve cuma günleri birleşti mi 2022 BAYRAM TATİLİ ne zaman başlıyor, bitiyor, toplam 9 gün mü

Ramazan Bayramı bu yıl, 2,3,4 Mayıs 2022 tarihlerinde yaşanacak. Pazartesi, Salı, Çarşamba günlerine denk gelen Ramazan Bayramı tatili hafta sonu ile birleşince toplam beş gün sürecek. Peki 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri bayram tatiline eklenir mi? Bayram tatili kaç gün, 9 güne uzar mı? Büyük merak ve sabırsızlıkla araştırılan bayram tatili vatandaşların gündeminden düşmüyor. Duruma göre tatil planı yapacaklar için bayram tatili hakkında son durumu haberimize ekledik.

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, NE ZAMAN, 9 GÜN MÜ?

Ramazan Bayramı tatilinin uzatıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ramazan Bayramı tatili şu an için 2-3-4 Mayıs tarihlerinde yaşanacak. 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri de bayram tatiline eklendiğine dair resmi açıklama duyurulduğunda haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNEMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Haberin Devamı

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.