Gündem Bayramda Gazze diplomasisi

Bayramda Gazze diplomasisi

15.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı haftasında ağırlıklı olarak Müslüman ülkelerin liderleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Bayramda Gazze diplomasisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre; bayram haftası boyunca yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’a “Filistin mektubu” gönderdi. İkili ilişkiler, bölgesel ve küresel konuların konuşulduğu görüşmelerin başlıca gündem maddesi ise Gazze oldu. Erdoğan Filistin’e destek konusunda gayretlerin kararlılıkla sürmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın görüştüğü bazı liderler şöyle: Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Türkmenistan Millî Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo.

Haberin Devamı

Filistinli liderler

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la yaptığı telefon görüşmesinde ise “Ne olursa olsun, İsrail’in Gazze’ye yönelik barbarca saldırıları karşısında biz dik durmaya devam edeceğiz ve İsrail bu zulmün bedelini elbet ödeyecek. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı dâhil ateşkes için tüm imkânları seferber etmemiz gerekir” ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca, üç çocuğu ve üç torununu İsrail saldırısında kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Yazarlar