Gündem Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için nelere dikkat edilmeli?

Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için nelere dikkat edilmeli?

28.04.2018 - 12:11 | Son Güncellenme:

Annelerin çocukları için tek istediği onların sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini görmektir. İleri yaşlarda çıkan rahatsızlıkların çoğunun, küçük yaşlarda sağlıksız beslenmeden kaynaklandığı bilinmektedir. Bunun için bebeğimize en iyi bakımı vermek isteriz.

Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için nelere dikkat edilmeli

Bebeğinizin doğduğu andan itibaren ihtiyacı olan tek ve kaliteli besinin “anne sütü” olduğunu unutmamak gerekiyor. Anne sütü, ilk altı ay bebeğinize verilmelidir. Uzmanların her zaman dile getirdiği şey anne sütünün bebekler için çok sağlıklı ve faydalı bir besin kaynağı olduğudur. Bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için anne sütüne ihtiyacı vardır. Anne sütünü bebeğinize 2 yaşına kadar verebilirsiniz. Bu şekilde daha sağlıklı bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Altıncı aydan sonra ek besinler

Bebeğinize en iyi ek besin başlangıcı evde yapılan muhallebidir. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda dördüncü aydan itibaren bebeğe muhallebi verilebilir. Muhallebi çok tok tutan bir ek gıda olduğu için akşamları bebeğinizi uyutmadan yarım saat önce yedirebilirsiniz. Karnı tok olan bebek gece hiç uyanmayacaktır. Hem de sağlıklı bir ek besin tüketmiş olacaktır.

Beşinci aydan sonra ev yoğurdu verilmeye başlanabilir. İleride bebeğinizin yemek seçmemesi için altıncı aydan itibaren sebze ve meyve püresi yapabilirsiniz. Bunların yanında diğer ek besin olarak yumurta, beyaz peynir, reçel, ekmek ve bebe bisküvileri verilebilir. İlk başta bebeğinize ek gıda vermeye karar verdiğinizde bu seçimi meyvelerden yana kullanmalısınız. Elma, muz ve şeftali gibi meyveleri püre haline getirip haftanın belli günlerinde bebeğinize yedirebilirsiniz. Meyve pürelerine kesinlikle şeker katılmamalıdır. İstenildiği takdirde meyve püresine yoğurt eklenebilir. 7-8 aydan sonra bebeğinize kahvaltı verebilirsiniz. Başlangıç olarak ana malzemesi bebe bisküvi olan yemeğin içine tahin, pekmez, peynir, reçel eklenebilir.

Haberin Devamı

Ek besinler ne zaman verilmeli

· Bebeğiniz aç olduğu zaman ona hazırladığınız yeni yemekten vermelisiniz. Aç olduğu için mecburen yaptığınız yeni yemeği hemen yiyecektir.

· İlk başta, ek gıdalar azar azar porsiyonlar şeklinde verilmelidir. Daha sonra bir öğün haline getirebilirsiniz.

· Ek gıdaları bir günde vermeyin. Üç veya dört gün aralıklarla verin. Bu şekilde alışması daha kolay olacaktır.

· Verilen ek gıdaların her zaman taze olmasına dikkat ediniz.