Gündem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru ve sınav tarihleri açıklandı mı? 3 Bin bekçi alımı ne zaman olacak?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru ve sınav tarihleri açıklandı mı? 3 Bin bekçi alımı ne zaman olacak?

11.03.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ile ilgili merak edilen sorular gündeme gelmeye başladı. Bekçi olmak isteyenler, bekçi alımı başvuru ve sınav tarihlerini öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz tarihlerde Resmi Gazete'de yayımlanan 3 bin bekçi alımı duyurusu adayları heyecanlandırdı. Peki bekçi alımı ne zaman olacak?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru ve sınav tarihleri açıklandı mı 3 Bin bekçi alımı ne zaman olacak

2022 Yılına girdikten sonra merak edilen konular arasına giren Bekçi alımı 2022 başvurusu hakkında sorular peş peşe geliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan 3 bin bekçi alımı yapılacağının ardından Bekçi alımı başvuru şartları da merak konusu oldu. İşte Çarşı ve Mahalle Bekçiliği gelişmeleri haberimizin devamında...

Haberin Devamı

BEKÇİ ALIMI 2022 BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Yayımlanan ilanda, ''Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.'' ifadeleri yer aldı. Başvuru duyurusu için gözler EGM ve Polis Akademisi'ne çevrildi.

2022 Yılının Bekçi alımı için başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin detaylar yayımlandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

31 yaşından gün almamış olmak

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Haberin Devamı

BEKÇİLERİN ÇALIŞMA SATLERİ NE KADAR?

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır.

İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. İstanbul’un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı İstanbul’un tüm ilçelerin 12/36 çalışma saati mevcut değildir. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan arkadaşlar 6 + 1 çalışmaktadır. 6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapmaktadırlar.