Gündem Birce Akalay kimdir?

Birce Akalay kimdir?

30.05.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Birce Akalay, Türk televizyon dünyasının önemli isimleri arasında yer alan ünlü bir oyuncudur. 33 yaşında olan güzel aktris, pek çok önemli dizi ve filmin oyuncu kadrosunda yer almıştır.

Birce Akalay kimdir

Üniversite değiştirerek konservatuvar okudu

Haberin Devamı

1984 senesinin 19 Haziran tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Birce Akalay, lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nin Tiyatro bölümünde aldı. Liseden mezun olduğu sene olan 2003 senesinde İstanbul Üniversitesi'ni kazanan Akalay, üniversitenin Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nde eğitim almaya hak kazandı. Buradaki eğitimini devam ettirmek istemeyen oyuncu, Haliç Üniversitesi'ne geçiş yaparak Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Güzellik yarışmalarından dereceyle döndü

2004 senesinde Türkiye Güzellik Yarışması'na katılan genç aktris, katıldığı yarışmada üçüncülük derecesi elde etti. Ardından şansını Avrupa Güzellik Yarışması'nda deneyen Birce Akalay, Türkiye'yi temsil ettiği bu yarışmada ise yarı finale kadar yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

Spor spikerliğinden dizi oyunculuğuna

2004 ile 2007 seneleri arasında Star TV ve TV8 gibi kanallarda spor spikerliği yapan Akalay, Şampiyonlar Ligi Özel ile 8. Etap gibi programların da sunuculuğunu üstlendi. 2007 senesinde seyirci ile buluşan Kader ile Senin Uğruna isimli yapımlarda yer alan sanatçı, 2008 senesinde yayımlanan Asi dizisine de konuk oyuncu olarak katıldı. 2008 senesinde vizyona giren Son Ders ve 2009 senesinin Ekim ayında vizyona giren Nefes gibi filmlerde de rol alan oyuncu, Alayına İsyan isimli dizide ise Sevtap karakterini canlandırdı. Sizi Seviyorum isimli filmde Emre Altuğ ile başrolü paylaşan aktris, Kış Masalı dizisinde de Zişan karakterine hayat verdi.

Pek çok dizide başrolü oynadı

Yer Gök Aşk isimli dizide Havva karakterini, Ben Onu Çok Sevdim isimli dizide opera sanatçısı olan Ayhan Aydan karakterini, Küçük Ağa dizisinde Sinem karakterini, Evli ve Öfkeli dizisinde Esra karakterini, Hayat Bazen Tatlıdır isimli dizideki Hayat Öğretmen karakterini canlandıran Birce Akalay, 2017 senesinde seyirci ile buluşan Siyah Beyaz Aşk isimli dizide ise Aslı isminde bir doktor olan başrolü canlandırdı.