Gündem Biri vekil çocuğu çıktı

Biri vekil çocuğu çıktı

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da önceki gün akşam saatlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının olduğu, “Türkiye’nin Araplaşması için oyunuzu bize vermeye devam edin” yazılı broşür dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan üç İYİ Parti’li gençten birisinin Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un oğlu Oğuz Talha Uz, diğerinin de Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’ın oğlu Baturalp Akalın olduğu ortaya çıktı.

Biri vekil çocuğu çıktı

COŞKUN ERGÜL Ankara - Akalın’ın İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı, birlikte gözaltına alındığı Oğuz Talha Uz ile Akif Demirel’in de İstanbul il gençlik kolları üyesi olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

Akşener’den tepki 

İYİ Parti’li gençlerin gözaltına alınmasına, Genel Başkan Meral Akşener başta olmak üzere çok sayıda partili tepki gösterdi. Akşener, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Türksüz Türkiye hayal edenler iş başında. İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor. Gencecik evlatlarımızı tutuklayarak ülkemizdeki acı gerçekleri örtmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki; Sizde her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var” ifadelerini kullandı. Oğlu gözaltına alınan Uz da, “Armutun dibine düşme gibi bir huyu vardır” açıklamasını yaptı. Üç genç, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Bir istifa daha

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, partisinden istifasını duyurdu. Kıdık “Büyük umutlarla kurduğumuz İYİ Parti, maalesef ülkemiz gerçeğinden uzaklaşarak, ‘muhalefete muhalefet’ eden konumuna gelmiştir” dedi.