Gündem Bitsin bu sorular hayatlarımızdan değil işten konuşalım

Bitsin bu sorular hayatlarımızdan değil işten konuşalım

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kariyer.net, kadınların iş görüşmesi esnasında ve kariyer yaşamları boyunca karşılaştıkları “Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun?” ya da “Çocuk sahibi olmak istiyor musun?” gibi cinsiyetçi ve ayrımcı sorulara karşı “Bitsin bu sorular!” demek için bir hareket başlattı.

Bitsin bu sorular hayatlarımızdan değil  işten konuşalım

Kadınların ağzından “Artık hayatlarımızdan değil işten konuşalım!” çağrısı yaparak, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli bir adım attı. Herkesi kadınların özel hayatlarına değil iş yaşamlarına odaklanmaya davet eden ‘Bitsin Bu Sorular!” çağrısı, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ‘cam tavanlar’ın kalkması açısından da büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

İş görüşmelerinde işle ilgisi olmayan soruların kadınlara artık sorulmaması için tüm birey ve kurumları kampanyaya destek olmaya çağıran Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, harekete katılanların sosyal medya hesaplarından ‘bitsinbusorular’ etiketiyle iş görüşmelerinde sorulmaması gereken ve işle ilgili olmayan soruları paylaşmaları için çağrıda bulundu. Düzenlenen kampanya metnini şu ana kadar 50 binden fazla kişi imzaladı.