Gündem ‘Biz 3 yıl önceki daveti iptal ettik’

‘Biz 3 yıl önceki daveti iptal ettik’

11.10.2010 - 14:53 | Son Güncellenme:

AK Parti Antalya İl Başkanı Samani, Kusturica'nın 2004'deki festivale katılımını önlediklerini söyledi

‘Biz 3 yıl önceki daveti iptal ettik’

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, protestolar nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden ayrılan Boşnak asıllı Sırp Yönetmen Emir Kusturica'nın 3 yıl önceki festivale davetinin gündeme geldiğini, fakat toplumun hassasiyetleri nedeniyle bu davetin iptal edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hüseyin Samani, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yönetmen Emir Kusturica'nın 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin davetlileri arasında olduğunu söyledi. 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali'ne yönetmen Francis Ford Coppola ve Fransız Sineması’nın yıldızı Sophie Marceau'nun yanı sıra, Emir Kusturica'nın da katılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Samani, bu davetin AK Parti Antalya İl yönetiminin tutumu ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kişisel hassasiyetleri nedeniyle iptal edildiğini kaydetti.

‘AKAYDIN ANTALYA'YI CEZALANDIRDI’

Kendilerinin Kusturica'nın Antalya'ya gelmesiyle ilgili belli toplumsal sorumluluğu taşıdıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Samani, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise tüm uyarılara rağmen dönmedi. Sonuçta iş daha kötü bir noktaya geldi” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Akaydın'ın çok farklı gelişmelerle adını duyurma arayışı içinde olduğu iddiasında bulunan Samani, “Akaydın, bu yanlışıyla Antalya'yı ve Türkiye'yi cezalandırmıştır” dedi.

BURSA BELEDİYE BAŞKANINI SAVUNDU

Samani, yönetmen Emir Kusturica'nın AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da davet edildiğinin hatırlatılması üzerine, Kusturica'nın Bursa davetinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Yönetmen Kusturica'yı davet eden kurumun Büyükşehir Belediyesi değil, Bursa Kültür Sanat Vakfı olduğunu belirten Samani, “Belediye başkanımız Recep Altepe, Kusturica'nın katıldığı hiçbir programda yer almamıştır” dedi.