Gündem Bohemian Rhapsody filminin konusu ve oyuncuları

Bohemian Rhapsody filminin konusu ve oyuncuları

25.02.2019 - 11:48 | Son Güncellenme:

Bohemian Rhapsody filmi 91. 'Akademi Ödülleri' Oscar töreninde en çok ödül kazanan film oldu. Peki Bohemian Rhapsody filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Bohemian Rhapsody filminin konusu ve oyuncuları

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 91. Akademi Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Theater'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Queens grubunun performansıyla başlayan tören, 30 yıldır ilk kez bu yıl resmi bir sunucusu olmadan yapıldı.

"Bohemian Rhapsody" filmi 91. Akademi Ödülleri'nde en çok ödül alan yapım oldu. Bohemian Rhapsody, "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Kurgu", "En İyi Ses Kurgusu" ve "En İyi Ses Miksajı" dallarında ödülleri kazandı.

BOHEMIAN RHAPSODY FİLMİNİN KONUSU

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

Haberin Devamı

Senarist: Anthony McCarten

Yönetmen: Bryan Singer

OYUNCU KADROSU

Rami Malek
Rolü : Freddie Mercury

Gwilym Lee
Rolü : Brian May

Lucy Boynton
Rolü : Mary Austin

Ben Hardy
Rolü : Roger Taylor

Joseph Mazzello
Rolü : John Deacon

Aidan Gillen
Rolü : John Reid

Tom Hollander
Rolü : Jim Beach

Allen Leech
Rolü: Paul Prenter