Gündem Çarşı ve Gezi davaları için birleştirme kararı

Çarşı ve Gezi davaları için birleştirme kararı

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma” suçlarından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 29 Aralık 2015’te verilen beraat kararlarını bozmuştu.

Çarşı ve Gezi davaları için birleştirme kararı

ELİF ALTIN İstanbul  - Yargıtay kararında, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile bu dosya arasında (Çarşı davası) hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu ifade ederek her iki dosyanın birleştirilmesini ve sanıkların hukuki durumlarının buna göre değerlendirilmesini belirtmişti.
Bu gelişmelerin ardından “Gezi davası” dosyasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Çarşı davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazarak bu dosyaların birleştirilmesine muvafakat (onay) olup olmadığını sordu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de cevabi yazısında, yapılan değerlendirme sonucunda birleştirme talebine muvafakat edildiğini belirtti. Çarşı ve Gezi dava dosyaları birleşerek 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılacak.